недеља, 28. март 2010.

Partizan srušio Borču!


Partizan će prespavati na tronu! Zvanični vlasnik šampionske krune Partizan savladao je BSK (2:1) u 21. kolu Jelen Superlige Srbije i najmanje do večeras biće lider nacionalnog prvenstva s bodom više u odnosu na Crvenu zvezdu.

Ponovo su crno-beli, kao pre tri dana u Novom Sadu, priredili navijačima šokantnu završnicu, ali ovog puta oni su jurili rezultat i pogotkom štopera Marka Jovanovića, koji je u petak proslavio 22. rođendan, stigli do pobede u drugom minutu sudijske nadoknade.

Prethodno je Kleo već u šestom minutu doveo goste u vođstvo, a Ivan Obrovac pogotkom u 71. minutu učinio završnicu izuzetno uzbudljivom. Konačan epilog je takav da puleni Gorana Stevanovića moraju biti prezadovoljni, jer prikazanom igrom i nisu zaslužili sva tri boda!

Početak utakmice bio je kao iz čuvenog filma „Dan mrmota", jer se ponovio scenario iz svih prethodnih prolećnih gostovanja Partizana. Jurnuo je „parni valjak" punim gasom na rivala od prvog minuta, odmah iznudio dva kornera, a onda se u strelce upisao Kleo. Naravno, na asistenciju - Lomića! Doduše, ovog puta Brazilac je mrežu rivala pogodio nogom, pošto je precizno šutirao iskosa s leve strane u suprotan ugao gola Borčana.

I onda su crno-beli stali i gotovo do kraja utakmice nisu pokazali apsolutno ništa. Po jako lošem terenu bilo je teško kontrolisati loptu, što je uz malo truda u defanzivi pomoglo domaćinu da lako zaustavi indisponirane Moreiru i Sašu Ilića. Partizanov manevar bio je „ugušen", pa su se kuražni fudbaleri BSK-a odvažili da napadu goste iz Humske 1. Šanse su propuštali Đukić, Babić, Krstić, a trener Partizana Goran Stevanović uzaludno je izmenama pokušavao da prodrma svoje pulene.

Buđenje šampiona naručio je Ivan Obrovac, ali je prethodno golman Božović ispustio loptu i počastio domaćina. Izgledalo je da Partizan ne može do tri boda, čak ni da se utakmica igra do prekosutra, jer do 90. minuta crno-beli nisu napravili smislenu akciju.

Ipak, frontalni napad i totalna ofanziva doneli su nekoliko uzastopnih kornera u sudijskoj nadoknadi, koja je trajala čitavih šest minuta! Da je ove sezone opasniji iz prekida nego ikada ranije, Partizan je dokazao u najvažnijem momentu. Lomić je centrirao naravno na Klea, a Brazilac majstorski samo „preglavao" loptu do Marka Jovanovića. Rođendanac crno-belih, koji je poslednjih desetak minuta odigrao vidno hramajući i s bolnom grimasom na licu, zakucao je loptu u gol ispod tribine gde su bili egzaltirani „Grobari".

среда, 24. март 2010.

Partizan u Novom Sadu napada titulu!


Crno-beli protiv Vojvodine na stadionu „Karađorđe" imaju pred sobom možda i najteže iskušenje u borbi za titulu. Trener Goran Stevanović slaže se da bi meč u Novom Sadu mogao da bude odlučujući u prolećnom delu sezone.

Vojvodina odlučuje o šampionu! Aktuelni prvak Partizan podeliće danas (15.00) megdan sa zvaničnim vicešampionom Vojvodinom na novosadskom stadionu „Karađorđe" u susretu koji će predstavljati poslasticu 20. kola Jelen Superlige Srbije.

Samo tri dana kasnije, Vojvodina će gostovati lideru šampionata Crvenoj zvezdi, pa se može reći da puleni Milan Đuričić u svojim rukama delimično kriju odgovor na pitanje ko će na tron srpskog fudbala.

Trener „parnog valjka" Goran Stevanović ne krije da njegovu ekipu očekuje najteži ispit ovog proleća, ali najavljuje novi pohod na tri boda.

- Slažem se da će Vojvodina bitno da utiče na rasplet u šampionatu, ali mi smo još na pripremama konstatovali da imamo najteži raspored u prvih šest kola. Do sada smo sve odradili veoma dobro, ali najteža borba nam predstoji. U vazduhu se oseća važnost derbija. Imamo pun respekt prema Vojvodini, ali idemo po tri boda u Novi Sad. Očekujem tradicionalno veliku podršku „Grobara" i da se osećamo kao da igramo na „JNA" - rekao je Stevanović.

Partizan postepeno je protiv Hajduka i Čukaričkog prebacivao iz druge u treću brzinu, a navijači očekuju da se crno-beli u istom ritmu provozaju kroz panonsku ravnicu. Pokazalo se da je „preki lek" gol postignut u uvodnih desetak minuta.

- Ni u Kuli, ni u Čačku nismo išli s tom pretpostavkom da ćemo dati gol u prva tri minuta. Ovog puta bićemo oprezniji, ali nećemo odstupiti od agresivne igre. U pripremi utakmice uvek morate da ponudite nešto novo i da iznenadite protivnika. Vojvodini će ovaj meč biti znatno lakši nego onaj u polufinalu kupa koji nas očekuje za 20 dana, jer Novosađani nemaju rezultatski pritisak.

Stevanović nije želeo da proceni da li je u ovom trenutku Partizan u psihološkoj prednosti u odnosu na Zvezdu, iako „večiti rival" ima dva boda viška na čelu tabele.

- I mi smo od početka sezone prošli kroz dugi niz problema, ali ne želim uopšte da razmišljam šta se dešava u Zvezdi. Sada se bavim samo Vojvodinom, pored mog tima. Forma je trenutno na našoj strani, igra takođe, ali dugo je prvenstvo i ko bude psihološki jači i istrajniji osvojiće trofeje - istakao je Stevanović.

Ulaznice za meč na stadionu „Karađorđe" koštaju: zapadna tribina 400 dinara, istočna 300 i severna tribina 100 dinara.

EVROLIGA ČETVRTFINALE


Makabi - Partizan 77:85 (0:1)
Barselona - Real Madrid 68:61 (1:0)
CSKA - Kaha Laboral 86:63 (1:0)
Olimpijakos - Prokom


MAKABI - PARTIZAN 0:1

Makabi - PARTIZAN 77:85
Makabi - Partizan 25. mart, 20.00
Partizan - Makabi 30. mart, 20.45
Partizan - Makabi 1. april, 20.45
Makabi - Partizan 7. april, 20.00

Partizan pobedio Makabi


Pariz je od sinoć bar 200 kilometara bliži Humskoj!!! Košarkaši Partizana priredili su u utorak uveče još jednu senzaciju u Evroligi, pobedivši izraelski Makabi na njegovom parketu u prvoj utakmici četvrtfinalne serije (85:77), što se vrlo lako može ispostaviti kao najvažniji trijumf u poslednjoj deceniji!

Crno-beli su na fajnal-for turniru poslednji put učestvovali pre 12 godina, ali od juče imaju sasvim izgledne šanse da se početkom maja nađu u Parizu, gde će se ove sezone birati novi šampion Starog kontinenta.

Makabi je, da sve bude još neverovatnije, u prvom poluvremenu imao i 21 poen prednosti, ali je na kraju ipak ostao kratkih rukava. Izabranici Duška Vujoševića već sutra imaju priliku da novom pobedom praktično zapečate sudbinu ekipe iz Tel Aviva, a ukoliko se to i ne desi, preostaju dve utakmice u beogradskoj "Areni"...

Fantastični Dušan Kecman, koji je Makabiju ubacio 29 poena, uz retko precizan šut iz igre (za dva 3/4, za tri 7/9, plus tri skoka i tri asistencije), doveo je Partizan do najvažnije pobede u dosadašnjem delu sezone, a u prvom poluvremenu praktično je igrao bez pomoći saigrača! Nervozan početak i veliki broj grešaka srpskog šampiona dozvolili su Makabiju da se razmahne, da već u prvoj četvrtini stekne 15 poena prednosti (27:12), koju je zatim dodatno povećao (34:13, 36:15), ali je Kecman uspeo da zaustavi nalet Geršonovih izabranika i uspostavi kakvu-takvu ravnotežu na utakmici. A, kada su mu se u drugom poluvremenu pridružili i Marić, Mekejleb, Veseli, Roberts, prednost Makabija počela je nezadrživo da se topi.

Na početku poslednje četvrtine Rašić je pogodio trojku za 66:61, posle čega su crno-beli zaigrali još agresivnije, sa većim samopouzdanjem, shvativši da "Nokija" arena baš i nije neosvojiva. Nekoliko trenutaka kasnije usledila su dve nove trojke "pomahnitalog" Kecmana i potpuni rezultatski preokret (67:70, 72:73), posle čega Makabi više nije bio u stanju da organizuje smislen napad. U penal završnici Partizan je demonstrirao daleko jače živce i, paradoksalno, veće iskustvo, što je bilo dovoljno za važan trijumf i vođstvo u seriji od 1:0.

недеља, 21. март 2010.

Tabela Jelen SuperLige Srbije

Partizan razbio "'Čuku"


Partizan ponovo odlučuje o svojoj sudbini! Crno-beli su juče na svom terenu savladali Čukarički 3:0 (1:0) i tako prišli vodećoj Crvenoj zvezdi na samo dva boda! Golove za Partizan postigli su Davidov u 26, Kleo u 53. minutu i Petrović u 90.

Desetak minuta pre početka utakmice, kad su okupljeni gledaoci saznali da je Simović u Kragujevcu postigao pobedonosni gol za Metalac protiv Zvezde, počelo je veliko slavlje u Humskoj. Tako je start utakmice u Humskoj obeležila euforija i odlično navijanje.

Koristeći recept iz Kule, crno-beli su tvrdi bunker gostiju od prvog minuta počeli da ugrožavaju udarcima sa distance. Davidov je u 22. minutu efektnim šutem sa 20 metara najavio vođstvo Partizana koje je usledilo četiri minuta kasnije. Pridošlica iz kulskog Hajduka ponovo je ispalio projektil sa ivice šesnaesterca, a kada je lopta još zakačila nekog u gužvi ispred Saše Radivojevića, spasa za „brđane" nije bilo. Pobedu Partizana osigurali su Kleo u 53. minutu i Petrović u 90 minutu.

Goran Stevanović rekao je da je veoma zadovoljan pobedom i dodao da ga ne zanimaju rezultati konkurenta za titulu.

- Gledamo samo sebe.... Rekao sam i kada smo imali pet bodova manje da imamo šanse za titulu. Važno je da igramo dobro i zrelo, da publika uživa. Rezultati drugih ekipa me ne interesuju - kaže Stevanović novinarima.

Zvezda izgubila na „Čika Dači"


Metalac srušio lidera prvenstva golom u 94. minutu (2:1), crveno-beli prethodno izjednačili iz penala koji je dosuđen u 90. minutu meča.

Lider se kiksnuo u Kragujevcu! Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su juče od Metalca 2:1 (0:0) u 18. kolu Jelen Superlige! U izuzetno uzbudljivoj i do poslednjeg sudijskog zvižduka neizvesnoj utakmici, golove za jedini tim koji posle četiri prolećne utakmice ima sve pobede postigli su Miljković u 54. i Simović u zaustavnom vremenu, dok je jedini gol za goste iz Beograda delo Bogdanovića iz jedanaesterca u 90. minutu.

Fudbaleri Metalca su se juče našli u nesvakidašnjoj situaciji, svojstvenoj verovatno samo srpskim terenima. Formalno, domaći tim je protiv sebe imao svih 10.000 ljudi, s obzirom na to da je gotovo čitav stadion pružao gromoglasnu podršku beogradskim crveno-belima. Ipak, status gosta na svom terenu nije omeo Milanovčane da se predstave kao izuzetno dobra i organizovana ekipa i na pravi način pokažu da stoprocentan učinak na startu prolećnog dela Jelen Superlige nikako nije slučajan.

Trener Petrović je startnom postavom nagradio Brazilca Kadua za dobru partiju i preokret koji je napravio na utakmici sa Napretkom, međutim, omaleni kreativac je nastavio svoju praksu, da posle jedne dobre partije sledeću utakmicu bude totalno neprimetan i beskoristan.

Krizu, u koju sve dublje tone kao u živo blato, jedini Zvezdin reprezentativac Dejan Lekić demonstrirao je i juče. On je u jednoj od svojih akcija po levoj strani odlično zagradio loptu i došao do izgledne situacije za šut, ali je onda loptu nekontrolisano poslao „nebu pod oblake". Visoki napadač je i drugom poluvremenu imao idealnu šansu, ali je sa peterca glavom prebacio gol.

Pižon je na poluvremenu izveo Kadua, kao i još jednom indisponiranog Perovića, i u vatru poslao Jevtića i Mugošu, koji je ujedno i debitovao. Međutim, promene koje je napravio mu nisu preterano unapredile igru, naprotiv, u 54. minutu Metalac dolazi u vođstvo. Pavlović je uputio, činilo se, jednu prilično bezopasnu loptu, Zvezdina odbrana je smušeno reagovala, nje se dokopao Miljković, koji je šalje iza leđa nemoćnog golmana Stamenkovića. Zvezda nakon primljenog gola još jače steže obruč oko gola domaćih, ali se nije pretrgla u stvorenim šansama.

Kada su „Delije" lagano krenule da gube nadu da će njihov tim izbeći poraz, u 90. minutu meča jedan kontakt s loptom Dragutinovića u kaznenom prostoru sudija Glođović karakteriše kao igranje rukom i sudi najstrožu kaznu, koju Bogdanović pretvara u izjednačenje. Da gosti ipak napuste „Čika Daču" tužni potrudio se rezervista Simović u sudijskoj nadoknadi vremena, kada se u jednom kontranapadu našao sam na levoj strani i preciznim udarcem u suprotan ugao naterao crveno-bele na kapitulaciju.

Katastrofalan dan juče imao je sudija Glođović, koji nije uspevao da održi red na terenu, te su se fudbaleri oba tima „krljali" i svađali gde god su stigli. Glođović je situaciju zbog koje je sam kriv pokušavao da rešava žutim kartonima (čak osam), ali u momentu kada je za to već bilo isuviše kasno. Klupa crveno-belih, kao i funkcioneri najtrofejnijeg srpskog kluba prisutni na stadionu, imali su pregršt pritužbi na odluke arbitra iz Vrbasa.

Arsenal prenoćio na prvom mestu!


Fudbaleri Arsenala slavili su protiv Vest Hema 2:0 (1:0) i izbili na prvo mesto Premijer lige!

Golove za Arsenal postigli su Denilson u 5. i Fabregas iz penala u 83. minutu, a valja istaći da su domaćini igrali čitavo drugo poluvreme sa igračem manje, pošto je crveni karton dobio Tomas Vermalen. On je tom prilikom skrivio i jedanaesterac, ali Dijamanti nije uspeo da ga realizuje.

недеља, 14. март 2010.

Partizan može da sruši i Makabi!



Duško Vujošević: Ponosan sam što smo u četvrtfinalu Evrolige, ali nećemo na tome stati. Želimo da prođemo Makabi, a da bi se to desilo, moramo da ponovimo najbolje momente iz meča sa Barsom i da tako igramo 40 minuta .

Trener Partizana Duško Vujošević tvrdi da igrači i stručni štab crno-belih imaju čime da se ponose nakon plasmana u četvrtfinale Evrolige, ali da se klub iz Humske na ovome neće zaustaviti!

Vujošević ističe da su njegovi izabranici protiv Barselone igrali dobro više od 30 minuta, ali da ubedljiv poraz u četvrtak uveče (82:64) nikog ne bi trebalo da iznenadi, budući da katalonski gigant u ovom trenutku ima verovatno najbolji tim na Starom kontinentu. Za plasman na fajnal-for turnir Partizan će se boriti protiv Makabija, a trener crno-belih poručuje da izraelski šampion zaslužuje poštovanje, mada nije nepobediv.

Samo smo mi pobedili Barsu

- Čestitam Barsi na svemu što je u ovoj sezoni pokazala. Izuzetno poštujem igrače, trenera i način na koji igraju i timskim radom povećavaju individualne kvalitete. Bilo bi veliko iznenađenje ukoliko ne osvoje Evroligu, iako je teško održati formu tokom cele godine. Ponosimo se time što smo jedini pobedili Barselonu, kao i time što smo sa novim timom i novim igračima ušli među osam najboljih klubova u Evropi. Napravili smo fantastičan uspeh. Protiv Barselone smo dobro igrali više od 30 minuta. Ukoliko želimo da prođemo Makabi, a želimo, na tom nivou moramo da igramo svih 40 minuta. Samom pobedom u Madridu Makabi je pokazao da nije iznenađenje, već sjajna ekipa koja zaslužuje poštovanje - rekao je Vujošević posle meča sa Barselonom.

Predsednik crno-belih Predrag Danilović smatra da je Partizan već samim plasmanom u četvrtfinale prebacio sva očekivanja u ovoj sezoni, napominjući da to ipak nije razlog da se izgubi „dodir sa realnošću".

Da doguramo što dalje

- Ostvarili smo ogroman uspeh ako se ima u vidu odliv igrača koji smo imali. Po treći put uzastopno smo među osam najboljih timova Evrope. S obzirom na okolnosti, mislim da je ove godine to veći uspeh nego prethodne dve sezone. Do utakmice sa Makabijem imamo veoma težak raspored u NLB ligi i treba biti realan. Naravno da nam je želja da doguramo što je dalje moguće, ali ne smemo da izgubimo dodir sa realnošću - rekao je Danilović.

Dr Marijana prestala da se skriva!


Doktorka Marijana Kovačević odlučila je da izađe iz anonimnosti! Svetski čuvena isceliteljka iz Beograda, kroz čiju je ordinaciju prodefilovalo pola engleske Premijer lige, otvorila je svoj veb-sajt, a u jednim dnevnim novinama objavljena je i njena fotografija!

Sada je jasno da su engleski mediji, u kojima je doktorka Kovačević krajem prošle godine bila glavna tema, bili u pravu kad su je opisali kao Mortišu Adams iz „Porodice Adams". Vitka crnokosa gospođa sa slike je diplomirani farmaceut, a ne vračara, što dokazuje i spisak pacijenata, koji je objavila na svojoj internet prezentaciji www.marijanakovacevic.com.

Za Marka Pantelića, Danka Lazovića, Robina van Persija, Olivijea Kompanija, Glena Džonsona, Jusija Benajuna i još neke javnost je odranije znala da se nalaze među pacijentima tajanstvene lekarke. Međutim, teško da je neko mogao da pretpostavi da je Kovačevićeva lečila čak 114 manje ili više poznatih sportista!

Od srpskih fudbalskih reprezentativaca, pored već pomenutih Pantelića i Lazovića, tu su Ivica Dragutinović, Vladimir Stojković, Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Bane Ivanović, Nikola Žigić, Zoran Tošić. Ima i bivših reprezentativaca naše zemlje, kao što su Savo Milošević, Zoran Mirković, Mladen Krstajić i Igor Duljaj, ali i onih koji sad igraju za mlađe kategorije Srbije, poput Ljubomira Fejse, Jagoša Vukovića, Slobodana Rajkovića, Marka Jovanovića...

Pomoć od doktorke Marijane tražili su i Partizanovi asovi iz inostranstva Almami Moreira i Kleo. Ipak, najimpresivnije deluje spisak inostranih zvezda koje se se lečile kod Kovačevićeve: Luis Saha, Valerij Božinov, Pablo Zabaleta, Anatolij Timoščuk, Ivica Olić... Pored toga, doktorka Marijana javnosti je otkrila da nije specijalizovana samo za fudbalere. Među njenim pacijentima su košarkaši Milton Palasio, Milan Gurović, Strahinja Milošević, Ratko Varda i drugi, ali i rukometaši Petar Nenadić, Milan Torbica, Milorad Krivokapić...

Na sajtu dr Kovačević postoji i rubrika „vesti", pa tako saznajemo da je srpska čudotvorka nedavno bila na pripremama ukrajinskog Šahtjora i tom prilikom, kako se kaže, „osposobila" Hrvata Darija Srnu i Rumuna Razvana Raca. Takođe, Marijanu su zvali iz holandskog PSV-a, rumunskog Kluža, bugarskog Liteksa...

Nisam hteo na Mundijal kao turista


Golman Metalurga Vladimir Dišljenković priznao da je glavni razlog otkazivanja selektoru Antiću to što nije hteo da na SP u Južnoj Africi bude rezerva Stojkoviću, koji već duže vremena ne brani standardno.

Bivši golman Crvene zvezde Vladimir Dišljenković priznao je da je otkazao poslušnost selektoru reprezentacije Srbije Radomiru Antiću, jer nije želeo da bude rezerva prvom čuvaru mreže „orlova" Vladimiru Stojkoviću! Na taj način Dišljenković je samo potvrdio pisanje Pressa da učestale povrede i želja da se posveti klupskoj karijeri nisu osnovni razlog njegovog „dezertiranja".

U razgovoru za portal „Ukrajinski fudbal" član Metalurga iz Donjecka je poručio da stručni štab naše selekcije u poslednje vreme uopšte nije obraćao pažnju na njega, te da nije želeo da ide na Mundijal u Južnu Afriku kao turista. Nekada velika nada srpskog fudbala i Crvene zvezde je dodao da mu je izuzetno krivo što posle dobijanja ukrajinskog pasoša neće moći da brani za reprezentaciju te zemlje.

- Zašto bih uopšte žalio što više neću da branim za selekciju Srbije? Selektor Radomir Antić, kao i kompletan stručni štab, u poslednje vreme na mene nije ozbiljno računao i na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku je trebalo da putujem gotovo kao turista iz hotela, što nisam želeo. Državljanstvo sam uzeo samo zato da bih u klubu mogao da nastupam kao domaći igrač, a nisam se rukovodio primerom Marka Devića, jer imam svoju glavu, kojom razmišljam. On je državljanstvo uzeo da bi nastupao za selekciju Ukrajine, a meni je žao što i ja ne mogu da nastupam za ovu reprezentaciju - istakao je Dišljenković za „Ukrajinski fudbal".

Ukoliko su ukrajinski novinari verodostojno preneli reči iskusnog čuvara mreže Metalurga iz Donjecka, slobodno se može konstatovati kako je Vladimir Dišljenković napravio nesvakidašnju grešku u koracima. On je za šest dana dva puta menjao „iskaz", pošto je nedavno „Sportalu" doslovce rekao da je zbog učestalih povreda odlučio da se posveti klupskoj karijeri. Takođe, tada je kategorično demantovao da je nezadovoljan statusom večite rezerve u državnom timu.

- Sve što se pisalo povodom moje odluke da više ne branim za reprezentaciju Srbije je proizvoljna mašta novinara. Prava istina što se neću odazivati na pozive selektora Antića je učestalost povreda. U razgovoru sa klupskim lekarom savetovano mi je da je bolje da napravim pauzu na leto, kako bih sanirao povredu levog kolena, jer u suprotnom rizikujem kraj karijere. Obavestio sam FSS o tome i nije bilo nikakvih problema. Nema sujete, niti tražim dres sa brojem 1, a kamoli da ima bilo kakvog konflikta sa Stojkovićem - rekao je Dišljenković za „Sportal" 8. marta 2010.

Divljali navijači Herte



Stotinak pristalica berlinskog kluba istrčalo na teren, pa pošto nisu mogli igrače, "istukli" klupe.

Granice za sve postoji, pa i za živce navijača Herte.

Po završetku utakmice 26. kola Bundeslige, koju je Nirnberg dobio u Berlinu golom Haristeasa u 91. minutu (2:1), stotinak pristalica domaćeg tima izletelo je na teren, sa štanglama u rukama.

Do igrača nisu mogli da dođu, jer su oni već pobegli u svlačionice, a policija je sprečila navijače da krenu za "svojim ljubimcima". Zato su razjareni Berlinci iskalili bes na klupama za rezervne igrače.

Neredi na Olimpijskom stadionu nisu trajali dugo, jer je policija intervenisala i navijače vratila na tribine.

Herta je zakucana za dno tabele, sa samo 15 bodova. Do sada je pobedila samo tri puta, isto toliko puta je igrala nerešeno, a doživela je 17 poraza. A ne tako davno, prošle sezone, dugo je bila u konkurenciji za titulu.

Za Hertu igraju dva Srbina, Gojko Kačar i Nemanja Pejčinović.

Pižon: Liga sve bolja



Pižon: "Imali smo i sreće, moramo bolje". Škoro: "Šteta, mogli smo do boda".

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su plan. U meču protiv Napretka igrali su se sa živcima navijača, ali su ipak uspeli u nameri da osvoje tri boda i povećaju prednost nad Partizanom.

Trener Zvezde Vladimir Petrović-Pižon ocenio je posle meča da je srpska liga sve bolja i neizvesnija i da su to pokazale utakmice u prva tri kola nastavka sezone.

O meču protiv Napretka, njegova ocena je da Zvezda "mora bolje" ako želi da ostane lider.

"Presekao nas je kiks (Milana) Vilotića (posle kojeg je Napredak poveo iz penala), jer smo do tada držali igru na sredinu terena u svojim rukama. Igrači su posle primljenog gola počeli da lutaju, tako da smo u nastavku morali da menjamo nešto. Istina, imali smo sreće, a ona je ponekad potreban u fudbalu. Moramo mnogo bolje da igramo, posebno na distribuciji lopti ka centarforima", rekao je Petrović.

VOJVODINA: Vratio se Rumun Stojka


Rumunski fudbaler Alin Stojka se posle rehabilitacije od operacije vratio u Novi Sad. O njegovoj sudbini odlučuje uprava Fk Vojvodine.

Rumun Alin Stojka trebalo je da bude veliko pojačanje Vojvodine u ovoj sezoni, ali ga je povreda odvojila od ekipe.

Činilo se da je za Stojku završena novosadska priča, ali on se vratio u klub i u subotu je ponovo trenirao, doduše odvojeno od takmičarske ekipe.

Kakva će njegova sudbina biti, odlučiće rukovodstvo Vojvodine i stručni štab na čelu sa novim trenerom Milanom Đuričićem.

Stojka je odigrao samo četiri meča za Vojvodinu u tekućoj sezoni, a na utakmici protiv Smedereva zadobio je povredu ukrštenih ligamenata, pa je bio podvrgnut hiruškoj intervenciji.

Posle rehabilitacije pojavio se u klubu, ali se zadržao tek jedan dan i odmah otputovao u Belgiju. U medijima su se tih dana pojavile informacije o njegovom navodnom nesportskom životu i ekscesu u noćnom klubu u Bukureštu.

Ipak, on je sve to demantovao.

REZULTATI 28. KOLA CALCIO:



Napoli - Fiorentina 1:3 (0:0)
/Laveci 48 - Đilardino 60, 87, Jovetić 90/

U nedelju (15.00):

Bolonja - Sampdorija
Đenova - Kaljari
Juventus - Sijena
Lacio - Bari
Livorno - Roma
Udineze - Palermo
Milan - Kjevo (20.45)

U petak:

Katanija - Inter 3:1

TABELA: Inter (+1) 59, Milan 55, Roma 52, Palermo 46, Juventus 44, Sampdorija 43, Napoli (+1) 41, Kaljari 39, Đenova 39, Fiorentina (+1) 38, Kjevo 35, Bari 35, Bolonja 34, Parma 34, Katanija (+1) 31, Udineze 28, Lacio 26, Livorno 23, Atalanta 22, Sijena 21.

Fiorentina bolja od Napolija


Prvi put od 1995. godine, Fiorentina je dobila Napoli kao gost i tako postala prvi tim koji je ove sezone odneo sva tri boda sa San Paola. Posle vođstva Napolija, Đilardino i Jovetić preokrenuli su meč - 1:3.

Osakaćena povredama, deprimirana lošim rezultatima u Seriji A, a potom "dovršena" eliminacijom iz Lige šampiona od Bajerna iz Minhena, Fiorentina je u subotu uveče otputovala u Napulj, gde nijedan tim ove sezone nije pobedio u kalču.

A, to Viola nije uradila još od 1995. godine.

Kada je Ezekil Laveci pogodio mrežu Sebastiena Freja u 48. minutu, delovalo je da će Fiorentina doživeti novi kolaps u seriji, ali...

Alberto Đilardino u 60, pa u 87, a potom i Stevan Jovetić u 90. minutu, preokrenuli su meč na San Paolo stadionu u Napulju i doneli veoma važnu pobedu svom timu: Napoli - Fiorentina 1:3 (0:0).

Tim Ćezare Prandelija teško je podneo eliminaciju od Bajerna u osmini finala LŠ, koju možda nije ni zaslužio, ali fudbaleri Fiorentine nisu mogli da krive sudiju Ovreba za neuspehe u Seriji A. Umorni od te bitke u utorak uveče, a sa šest poraza u poslednjih devet kola, "ljubičasti" su izašli na megdan Napoliju bez Montoliva, Vargasa, Gamberinija, Markionija, Natalija i od ranije suspendovanog Mutua.

Stoga je krajnji ishod i prva pobeda pod Vezuvom posle 16 godina pravi podvig za Prandelijev tim.

A, Napoli?

Od hita prvenstva i potencijalnog učesnika Lige šampiona naredne sezone, Napoli je nastavio da srlja među mediokritete. Posle februara u kojem je tim Valtera Macarija ostao bez pobede, sa tri remija i porazom, Napolitanci su zabeležili i drugi neuspeh u martu.

U Bolonji ih je pobedio domaćin (2:1) pre sedam dana, a sada su i proćerdali nepobedivost na svom terenu, tako da Inter i Palermo ostaju jedine ekipe u Seriji A, koje niko nije dobio kao gost.

Macari je od preuzimanja Napolija imao seriju od 19 mečeva sa samo jednim porazom, kratko je bio na poziciji tri, ispred Juventusa, ali... Biće mu potrebno mnogo energije i znanja da zaustavi pad forme svog tima.

Pred duel sa Fiorentinom, pokušao je ubacivanjem Hermana Denisa u startnih 11, umesto Fabija Kvaljarele, ali je to delovalo do prvog Đilardinovog gola. Od tog trenutka, gost je dominirao.

Fejenord se odrekao Babovića



Srbin na pozajmici u Fejenordu, Stefan Babović, moraće na kraju sezone da se vrati u francuski Nant.

Holandski klub je odbio da otkupi njegov ugovor od "kanarinaca" zbog rezanja troškova, ali i činjenice da se bivši fudbaler Partizana i OFK Beograda nije najbolje snašao u klubu iz Roterdama.

Babović je u dresu Fejenorda odigrao samo pet utakmica i postigao jedan gol, pa je trener Mario Bin kratko saopštio da neće trošiti novac na Srbina.

"Nećemo otkupiti njegov transfer", izjavio je šef struke Fejenorda i potvrdio da slična sudbina očekuje i Denija Lanzata, bivšeg reprezentativca Holandije, čija plata opterećuje budžet.

Babović je upisao četiri nastupa za reprezentaciju Srbije, dok je selektor bio španski stručnjak Havijer Klemente.

понедељак, 8. март 2010.

Tepić: Verujem da će se Partizan plasirati u Top 8 !


Bivši košarkaš Partizana, Milenko Tepić tvrdi da je na meču koji je nadavno održan u Pioniru doživeo najlepše košarkaške trenutke. Mađutim, ovoga puta Milenko je igrao u dresu atinskog Panatinaikosa. Uspeo je da trijumfuje protiv Partizana (66:82) i tako svom bivšem klubu oteža poziciju pred poslednje kolo Top 16 faze Evrolige, koje se igra naredne nedelje.

Zadovoljan sam zbog pobede, naravno. Naročito jer nam je prva u Top 16 fazi, a malo ko je očekivao da se to dogodi tek u 5. kolu. Drago mi je i što smo razuverili dušebrižnike i potvrdili da su tvrdnje da ćemo demotivisani ući u poslednja dva kola samo priče za neupućene. Nije na nivou kluba, niti igrača koji u njemu igraju da se tako ponašaju. Imali smo obavezu, pre svega prema nama samima, a posle toga i prema ovoj publici da odigramo meč na maksimalnom nivou, što smo i uradili - rekao je Milenko Tepić.

Verujem da će se Partizan plasirati u Top 8, a pošto mi nemamo šansu za tako nešto, navijač sam crno-belih u nastavku takmičenja. Verujem da će se rezultati u poslednjem kolu poklopiti tako da omoguće Partizanu prolaz dalje. Što se Panatinaikosa tiče, budite uvereni da ćemo i protiv Marusija igrati jednako motivisano i na pobedu. Jednostavno, drugačije ne umemo - uverava bek „zelenih“.

Osećao sam se čudno. Čak mi je i Željko Obradović u šali rekao da pazim da ne pogrešim koš pred kojim ću da istrčim na zagrevanje. Priznajem da sam tokom meča malo osluškivao i pesmu sa tribina i pevušio u sebi, jer ti neki stihovi asociraju na tri prelepe godine koje sam proveo u Partizanu. Više puta sam to rekao, ali moram ponovo - publika koja gromoglasno bodri svoj tim i kada gubi 15 razlike i isprati igrače ovacijama u svlačionicu najbolja je košarkaška publika u Evropi - zaključuje Milenko Tepić.

Marčelo Lipi doputovao u Beograd


Italijanski slavni trener, Marčelo Lipi, sinoć je stigao u srpsku prestonicu, osim njega, gosti u Beogradu će biti i predsednik Fudbalskog saveza Italije Đankarlo Abete, kao i predstavnici fudbalskih saveza Slovenije, Severne Irske, Estonije i Farskih Ostrva.

Razlog ovih značajnih poseta je dogovor o mečevima kvalifikacija, u kojima će srpska i ovih pet selekcija pokušati da izbore plasman na Evropsko prvenstvo 2012. koje će se održati u Poljskoj i Ukrajini.
- Slovenci će imati najviše predstavnika jer, osim predsednika Ivana Simića i selektora Matjaža Keka, dolazi i generalni sekretar Alveš Zavrl. Marčelo Lipi je najavio dolazak, Severna Irska će biti u kompletnom sastavu, kao i Farani. Jedino će Estonce predstavljati samo selektor - izjavio je generalni sekretar FSS-a Zoran Laković.
Sastanci o terminima i domaćinstvima biće održan danas, u prepodnevnim satima, u hotelu „Hajat“, a očekuje se da konačni raspored bude poznat do 15 časova.

Dišljenković uzeo ukrajinsko državljanstvo ?!


Vladimir Dišljenković je doskorašnji golman srpske reprezentacije, ali je odlučio da uzme državljanstvo Ukrajine, što je sigurno i glavni razlog povlačenja iz reprezentacije Srbije.

Da bi uzeo ukrajinsko državljanstvo, Dišljenković je morao da se odrekne srpskog državljanstva, jer tako nalaže ukrajinski zakon, Ovo je potvrda da 28-godišnji golman i zamenik kapitena Metalurga iz Donjecka sigurno neće braniti za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Na zvaničnom sajtu kluba iz Ukrajine, kao i na ’Vikipediji’, već je aktualizirano državljanstvo bivšeg golmana Crvene zvezde.

Dišljenković je pre Metalurga nastupao za Hajduk, Napredak i Zvezdu.

Stevanović ipak zadovoljan remijem


Goran Stevanović, trener Partizana istakao je da je nezadovoljan prikazanom igrom u utakmici sa Javorom.

Partizan je ovu utakmicu okončao nerešenim rezultatom (0:0), ali Stevanović tvrdi da se njegova ekipa nece predati!

Bez obzira na remi ne mogu da budem nezadovoljan trudom i zalaganjem mojih igrača, a jedina stvar koja nam je nedostajala na ovom meču je gol", rekao je Stevanović.

Dok su fudbalski tereni u ovakvom stanju teško ćemo igrati protiv bunkera. Ipak, ne odustajemo, nastavićemo da pružamo kvalitetne partije. U nastavku meča videla se nervoza, koja je dovela do nekih grešaka", ocenio je Stevanović posle meča.

Proleće je tek počelo, ima još dosta utakmica. Biće kikseva, nadam se, na obe strane", rekao je trener ‘crno-belih’, koji je dodao da prednost Crvene zvezde od pet bodova nije nedostižna.

U 55. minutu Almami Moreira je zamenio Sašu Ilića, pa dva igrača ponovo nisu igrala zajedno, ali Stevanović smatra da to ne treba da bude u centru pažnje.

"Više se bavimo time, nego igrom. I jedan i drugi su kreirali i održavili našu igru, ali kada igramo sa dva špica teško da mogu istovremeno da budu na terenu. U nekoj drugoj kombinaciji bi to moglo, ali ne sa Dijarom i Kleom. Želeo sam da budemo opasniji pred golom", objasnio je Stevanović.

Bjelica neće u Partizan


Najbolji košarkaš Crvene Zvezde i jedini reprezentativac iz crveno-belog tima, Nemanja Bjelica, tvrdi da ne razmišlja o prelasku u Parizan.

Bjelica je nedavno dobio priznanje za najsportistu Crvene Zvezde.

„Šta mislite, na šta bi ličilo da čak i razmišljam o Partizanu u trenutku kada sam dobio veliko priznanje kao najbolji sportista Sportskog društva Crvena zvezda? Svaka čast Partizanu, ali nisam takav čovek. Bio bih najsrećniji kada bih osvojio titulu prvaka Srbije sa Zvezdom, što znači da bih u finalu pobedio baš Partizan“, rekao je Bjelica .

„ Zvezda će mi zauvek ostati u srcu i voleo bih da iz nje odem s titulom. Od mnogo faktora zavisi gde ću nastaviti karijeru. Imam još jednu godinu ugovora sa Zvezdom, klub mi je prirastao srcu, videćemo šta će biti...

Možda je u igri i opcija odlaska u NBA?
„ Ovo je moja izlazna godina za NBA draft. Gotovo sve mi se odvija kao u snu, ali, kao što sam rekao, moram vredno da radim i pomognem ekipi da prevaziđe trenutne probleme. Ostalo rade moji menadžeri, koji polako privode kraju ciklus započet pre skoro pet godina. Pregurali smo mnogo toga zajedno, a potvrda našeg angažovanja trebalo bi da bude draft u junu. Saslušaću njihove i preporuke trenera Svetislava Pešića, i nadam se da ću doneti pravu odluku. Sanjam NBA ligu od malih nogu, ali u Ameriku moram da odem spreman i u pravom trenutku. Novac je najmanje bitan."

Dopiru li do vas priče o milionskim ponudama?
„Trudim se da se isključim iz tih priča. Tim poslom se bave moji menadžeri, a ostalo će doći na red kada bude pravo vreme. Možda ove, a možda i sledeće godine...

Bjelica je dobio veliko priznanje, proglašen je za sportistu godine SD Crvena zvezda:
„Veoma sam počastvovan, stvarno mi prija što sam već u prvoj godini proglašen za najboljeg sportistu u crveno-beloj porodici. Zahvalio bih se Sportskom društvu Crvena zvezda na ovom priznanju, koje će mi dati podstrek da još više radim. Klub prolazi kroz težak period zbog loše finansijske situacije i naše slabe igre, tako da će mi nagrada pomoći i u sticanju samopouzdanja.“ izjavio je za „Novosti“ Bjelica.

недеља, 7. март 2010.

Dejvis kup reprezentacija u četvrtfinalu!


Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa pobedom nad selekcijom SAD u Beogradskoj areni.

Treći poen našem timu doneo je Novak Đoković koji je savladao Džona Iznera rezultatom 3:2, po setovima 7:5, 3:6, 6:3, 6:7, 6:4, posle četiri sata i 17 minuta neizvesne borbe. Srbija je posle prvog dana duela vodila sa 2:0, a jedini poen Amerikancima doneli su u subotu Bob Brajan i Izner u meču parova. Naša selekcija će se u borbi za polufinale ju julu sastati sa Hrvatskom najverovatnije u Splitu.

Poslednji meč duela Srbija - SAD odigraće Viktor Troicki i Sem Kveri.

Đoković je odlično počeo meč i lako osvajao poene na svoj servis. Do prve brejk prilike srpski teniser dolazi u šestom gemu, ali odličnim servisima Izner uspeva da je neutrališe. Amerikanac je u prvom setu napravio 12 vinera više od Đokovića, ali i 19 neiznuđenih grešaka više.

Domaći igrač je u desetom gemu imao dve set lopte koje nije iskoristio Međutim, ubrzo je ponovo stvorio šanse da oduzme servis Izneru i sjajnom forhend dijagonalom napravio brejk i osvojio prvi set rezultatom 7:5.

Početkom drugog seta dolazi do pada u Đokovićevoj igri i dozvoljava protivniku brejk. 20. teniser na ATP listi je bio bolji u tom delu igre i kad god bi mu drugi reket sveta pripretio, ovaj se iz neprijatnih situacija izvlačio snažnim i preciznim servisima. U devetom gemu, Izner još jednom oduzima servis Đokoviću i izjednačuje u setovima na 1:1.

U petom gemu trećeg seta, Đoković konačno uspeva da ukroti Iznerov servis posle saveta selektora Srbije Bogdana Obradovića. Drugom duplom servis greškom u meču, Amerikanac dozvoljava srpskom teniseru da napravi brejk. Uz dosta problema, Đoković je spasao tri brejk lopte u narednom gemu i poveo sa 4:2.

Izner, koji je u petak i subotu proveo ukupno sedam časova na terenu, zatražio je potom lekarsku pomoć zbog žulja na ruci. Znaci umora bili su vidljivi u njegovoj igri, s obzirom da se trudio da skraćuje poene posle dobrih servisa, ali i u rezultatu jer je duplom servis greškom prepustio Đokoviću treći set.

U četvrtom setu, teniseri su bili sigurni prilikom servisa pa je taj deo igre rešen u taj-brejku. Početak 13. gema obeležio je mini brejk Iznera i Đokovićevo bacanje loptice u publiku zbog čega je kažnjen poenom u korist Amerikanca. Iako je uzvratio brejkom, Novak je izgubio četvrti set pošto mu je američki teniser opet oduzeo servis agresivnom igrom.

Peti gem je bio ključni u petom setu kada je Đoković napravio, ispostaviće se, presudni brejk. Srpski teniser je na spektakilaran način došao do tri meč lopte na Iznerov servis, odličnim riternima i pasing šotovima, ali ih ipak nije iskoristio. Nervoza je učinila svoje pa Novak nije realizovao ni dve meč lopte na svoj servis. Treću jeste i doneo četvrtfinale Srbiji.

Ja sam kriv


Fudbaleri Vojvodine izgubili su na 96. rođendan svog kluba od Metalca u Kragujevcu.

Trener Novosađana Branko Babić rekao je posle meča da "preuzima svu krivicu", a trener 'domaćeg' Metalca pohvalio goste i rekao da je njegova ekipa "disciplinom došla do pobede."

Posle osam pripremnim mečeva bez poraza i prošlonedeljne pobede u vojvođanskom derbiju sa kulskim Hajdukom, fudbaleri Vojvodine su u Kragujevac stigli kao favoriti ali su izgubili rezultatom 3:1.

"Biću jako kratak, čestitam fudbalerima Metalca i kolegi, preuzimam na sebe svu odgovornost za ovaj poraz," rekao je Branko Babić, trener Vojvodine.

Neško Milovanović, trener Metalca, bio je zadovoljan posle meča.

"Gledao sam Vojvodinu protiv Hajduka, odavno nisam video bolju ekipu. Nisam čovek koji se plaši ali sam bio zabrinut pred ovaj meč. Ipak, uspeli smo da postavimo ekipu kako treba, igrači su me poslušali i iz disciplinovane igre 'iskočili' su pojedinci koji su rešili meč," rekao je Milovanović, "Vojvodina svoje šanse nije iskoristila, mi svoje jesmo i osvojili smo tri boda koji nam povećavaju šanse za opstanak."

Posle nepotpunog 17. kola Jelen Superlige Metalac je na osmom mestu sa 21 bodom, Vojvodina je izgubila treće mesto, sada je četvrta sa 27 bodova.

Tabela Jelen Super lige


Tabela:

Crvena zvezda 17 15 1 1 32:7 46
Partizan 17 12 5 0 34:10 41
Spartak 17 8 5 4 22:13 29
Vojvodina 17 8 3 6 25:15 27
OFK Beograd 17 7 3 7 19:17 24
Jagodina 17 7 3 7 21:21 24
Smederevo 17 6 5 6 19:21 23
Javor 17 4 9 4 13:14 21
Metalac 17 6 3 8 12:20 21
BSK 17 5 4 8 13:20 19
Mladi radnik 17 4 7 6 12:20 19
Borac 17 6 1 10 13:24 19
Hajduk 17 4 5 8 18:23 17
Napredak 17 4 5 8 16:22 17
Rad 17 3 6 8 16:23 15
Čukarički 17 3 3 11 14:29 12

17. kolo Jelen Superlige:


nedelja:
Rad – Crvena zvezda 0:2
Vilotić 9’, Ignjatijević 22’
Čukarički – Hajduk 2:0
Zavišić 69', Petronijević 90'
Partizan – Javor 0:0

subota:
Metalac Gornji Milanovac - Vojvodina 3:1
Perić 18’, Misdongard 58’, Krasić 75’ – Bilbija 31’
Napredak - Smederevo 2:2
Jon 12’, Binić 15’ – Živković 13’, Ranković 67’
Jagodina - OFK Beograd 3:2
Ognjenović 44’, Bojović 51’, Živković 88’ – Milić 67’, Injac 90’
Spartak - Mladi radnik 2:0
Veselinov 8’, Nosković 90’
BSK - Borac 2:0
Knežević 23’, Đukić 80’

Zvezda pobedila Rad


Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog zabeležili su pobede u mečevima 17. kola Jelen Superlige, dok su Partizan i Javor odigrali nerešeno.

Lider šampionata je golovima Vilotića i Ignjatijevića trijumfovao na Banjici protiv Rada sa 2:1. Jedini gol za Rad postigao je Koković iz penala u poslednjem minutu utakmice. Na Banovom Brdu, Čukarički je savladao kulski Hajduk sa 2:0, a strelci su bili Zavišić u 69. i Petronijević u 90. minutu utakmice.

Zvezda je po izuzetno lošem terenu na ’Banjici’ zasluženo trijumfovala i tako sačuvala barem tri boda prednosti u odnosu na Partizan. Ekipa Vladimira Petrovića, za koju je od prvog minuta debitovao Miloš Trifunovića, do prednosti je došla u devetom minutu kada je Milan Vilotić iskoristio odličan centaršut Bogdanovića i glavom postigao prvi gol.

Meč je definitivno odlučen sredinom prvog dela. Nikola Ignjatijević je pokušao da centrira sa leve strane, činilo se da lopta ide u gol aut, ali ona je prevarila golmana domaćih Danilovića i završila u mreži domaćina za 2:0.

U nastavku utakmice Zvezda je imala nekoliko odličnih prilika da poveća vođstvo, ali nisu ih iskoristili, pa je Koković u poslednjem minutu iskoristio penal koji je Ignjatijević napravio kada je faulirao Todorovskog.

U duelu na Banovom Brdu, poslednjeplasirani Čukarički je zabeležio tek treću pobedu ove sezone. ’Brđani’ su savladali Hajduk sa 2:0, a golove za domaćina postigli su Zavišić i Petronijević.

Javor izdržao


Partizan odigrao samo 0:0 protiv Javora, Zvezda ponovo ima veliku prednost na tabeli.

Da li je fudbalsko prvenstvo Srbije rešeno već posle drugog kola u prolećnom delu sezone? Partizan je odigrao samo 0:0 protiv Javora na svom terenu, a Zvezda je pobedila Rad na Banjici i pobegla na pet bodova prednosti!

Ako crveno-beli posle dve sezone vrate trofej u Ljutice Bogdana, trebalo bi najviše da zahvale ekipi iz Ivanjice, koja je protiv njihovog najvećeg rivala dva puta odigrala nerešeno.

Partizan je pred oko 4.000 navijača imao inicijativu, napadao, ali i promašivao. Javor je došao u Beograd da ostvari povoljan rezultat, a mogao je čak i do tri boda da je iskoristio nekoliko prilika iz polukontri.

"Hoćemo pobedu, hoćemo pobedu" uzvikivali su navijači Partizana na poluvremenu, ali ih njihovi ljubimci nisu poslušali. Želeli su, ali je bedem Javora bio čvrst, a na golu odlični Damir Kahriman.

Zanimljiv transparent imali su navijači Partizana: "Moreira, Ćavi, Ilić, Inijesta, Mesi? Zajedno, naravno".

Pokušao je trener Patizana Goran Stevanović sa čak četiri špica u finišu meča (Dijara, Kleo, Mijić i Brana Ilić), ubacio je i Moreiru umesto Saše Ilića, ali ništa.

Promašivao je Dijara, šutirao je Moreira, odbrana Javora ili Kahriman blokirala, a u 70. minutu meča Kleo je propustio šansu utakmice kada je glavom sa pet metara šutirao pravo u golmana Kahrimana!

Najpreduzimljiviji u ekipi Partizana u prvom delu bio je Marko Lomić koji je nekoliko puta centrirao sa obe strane, ali napadači nisu bili u pravoj gol-šansi. Upravo je Lomić bio akter najbolje prilike za Partizan. U 36. minutu izveo je slobodan udarac sa desne strane, ali je Damir Kahriman bio na pravom mestu i boksovao je loptu.

U nastavku prava opsada gola Javora. Napadi sa oba boka, centaršutevi (koje je Kahriman uglavnom kupio kao kruške), šutevi pored ili preko gola, a potom u poslednjem minutu sudijske nadoknade još jedna velika šansa za Partizan. Mladen Krstajić je centaršutem pronašao Mijića, koji je odigrao povratnu do Moreire, Portugalac je prvi put bio izblokiran, lopta mu se vratila, ali lob odlazi preko gola.

Crno-beli, pak, ceo meč su igrali viktorije na jedan gol, ali na kraju bez efekta. Bilo je dosta prodora po bokovima, centaršuteva, šuteva, pokušaja iz drugog plana, ali bunker gostiju osta neokrnjen.

Mršavih 0:0 i velike brige za Partizan u nastavku sezone...

PARTIZAN: Mladen Božović, Knežević, Lomić, Jovanović, Krstajić, Fejsa, Davidov (od 80. Brana Ilić), Tomić (od 52. Mijić), Saša Ilić (od 52. Moreira), Kleo, Dijara.

JAVOR: Kahriman, Milovanović, Milović, Ilić, Pavlović, Gogić, Cvetković, Nikitović, Petrov (od 58. Stojaković), Luković, Račić.

Golman Zvezde ostavio pevačicu Granda?












Golman Crvene zvezde Saša Stamenković raskinuo je vezu sa pevačicom Granda Silvijom Nedeljković, a razlog je treća osoba.

Stamenković se naljutio kada se u javnosti pojavila priča da je Silvija navodno imala paralelnu vezu sa kolegom Sašom Kaporom.

"Stamenković nije obraćao pažnju na govorkanja o susretima Silvije sa kolegom Kaporom, ali samo neko vreme. Kada je video tu priču i u medijima, prelomio je. Svađa je, bukvalno, trajala satima", rekao je neimenovani izvor blizak pevačici i voditeljki, ali je i dodao da je cela priča o njenoj vezi sa Kaporom prenaduvana i tvrdi da njih dvoje nisu ljubavnici.

Silvija Nedeljković nije želela da komentariše ove vesti.

Ova vest je pomalo iznenađujuća, jer su Saša i Silvija nedavno bili u javnosti na košarkaškoj utakmici Zvezda - Turk Telekom i nisu krili emocije.

четвртак, 4. март 2010.

"Orlovi" napredovali za 6 mesta na svetskoj rang listi !


Fudbalska reprezentacija Srbije, promenila je svoju poziciju na FIFA rang listi na bolje! Naša reprezentacija sada zauzima 13. mesto sa 980 bodova.
"Orlovi" su pre ovog napretka, zauzimali 19. mesto!

Na samom vrhu nema promena. Prva je Španija sa 1.642 bodova, drugi je Brazil koji je sakupio 1.594, dok je Holandija treća sa 1.324 bodova. Reprezentacija Italija je još uvek četvrta sa 1.226 bodova.

Reprezentacije Nemačke i Engleske napredovale su za po jedno mesto, ‘panceri’ su sada peti sa 1.208, dok je ‘Gordi Albion’ osmi sa 1.109 bodova. Bivši evropski prvak Grčka vratila se među prvih deset, prvi put posle juna 2008. godine.

Najveći pad na novoj listi doživeo je Egipat, koji je posle trijumfa na Kupu Afričkih nacija bio na destom mestu, a sada je tek 17. na listi. Minimalan pad su zabeležile i selekcije Portugala i Argentine, koje sada zauzimaju šesto, odnosno deveto mesto.

Rang lista FIFA:
1. (1.) Španija 1.642
2. (2.) Brazil 1.594
3. (3.) Holandija 1.324
4. (4.) Italija 1.226
5. (6.) Nemačka 1.208
6. (5.) Portugal 1.201
7. (7.) Francuska 1.171
8. (9.) Engleska 1.109
9. (8.) Argentina 1.087
10. (12.) Grčka 1.074
...13 (19) Srbija 980...

Srbija savladala Alžir sa 3:0 !


Reprezentativci Srbije uspeli su da ostave pobedu u prijateljskom meču protiv reprezentacije Alžira, koja je bila domaćin, sa 3:0.

Strelci za "orlove" bili su Pantelić, Kuzmanović i Tošić, a golman Stojković je takođe briljirao na ovom meču!

U igri našeg tima videla se hladnokrvnost, profesionalnost i autoritet, tako da Mundijal za "orlove" može da počne!

Golovima Marka Pantelića, Zdravka Kuzmanovića i Zorana Tošića fudbalska reprezentacija Srbije, u jednoj od poslednjih provera za Svetski kup, savladala je selekciju Alžira 3:0 (1:0), i na taj način nastavila nisku uspeha započetu još 2008. godine.

Iz Južne Afrike je poslata jasna poruka: Računajte na Srbiju! To je videla i publika u Alžiru koja je toreadorskim uzvicima u drugom poluvremenu pratila svako dodavanje našeg tima.

Nošeni zastrašujućim hukom sa tribina domaći fudbaleri su bolje otvorili utakmicu, ali je i tada naš tim pokazao kvalitet, koji će nam na leto biti neophodan na Mundijalu. Odbio je prvi napad rivala, i praktično ni iz čega došao do vođstva. Da li je u pitanju autoritet, samopuzdanje, ili nešto trećem tek prvi ozbiljniji prelazak na polovinu rivala završio se na najbolji mogući način: Pantelić je u 13. minutu na drugoj stativi lukavo sačekao centaršut Jovanovića i sproveo loptu u mrežu.

Uz golmana Vladimira Stojkovića, koji je odbranio čist zicer u 22. minutu, napadač Ajaksa je bio najbolji akter na terenu u prvom poluvremenu. Kao da je u pitanju takmičarski meč Pantelić se borio, otvarao prostor i posebno dobro sarađivao sa Jovanovićem.

Brojne izmene u našem timu nisu uticale na rezultat. Selektor Antić je nanjušio krv na licu rivala i naredio učenicima da blic krigom završe posao. Navijači Alžira su još bili zaneseni molitvom, koja je na programu bila na poluvremenu, a naš tim je završio posao. Prvo je Zdravko Kuzmanović iskoristio gužvu posle centaršuta Milijaša i duplirao prednost (55. minut), da bi tačku na period surove dominacije našeg tima stavio još jedan rezervista- Bambi Tošić.

Razočarana publika je počela da napušta tribine nezadovoljna partijom ljubimaca nacije bacajući flaše pune mokraće ma atletsku stazu, dok su malobrojni Srbi s ponosom konstatovali: Ovaj tim nema granice.

PAO se nada trijumfu !


Željko Obradović, trener Panatinaikosa, tvrdi da će večeras njegov tim dati sve od sebe da pobedi Parizan, iako će morati da igraju bez startnog centra Nikole Pekovića, koji je povređen.

Obradović ,ipak, poručuje, da preostali igrači koji budu spremni za igru imaju obavezu prema sebi i klubu da pokušaju da pobede kako takmičenje u ovoj fazi ne bi završili sa skorom 0-6.

- Što se tiče plasmana, mi nemamo šanse da idemo dalje, tako da rezultat u ovom trenutku nije bitan za Panatinaikos, a to je situacija na koju mi nismo navikli. Međutim, bitan je odnos prema igri i prema utakmici, pa ćemo sigurno probati da igramo najbolju moguću utakmicu u ovom trenutku. Želimo da preostale dve utakmice odigramo dobro i da završimo učešće u Evroligi sa dve pobede - rekao je Obradović.

Obradović je rekao da je svestan koliko je teško igrati u „Pioniru", ali da će od igrača tražiti maksimalno zalaganje, iako meč za njih nema rezultatski značaj.

- Pripremali smo se kao i za svaku drugu utakmicu i igraćemo kao da nam pobeda znači za prolaz. Pokušaćemo da pružimo najviše što možemo, a koliko je to u ovom trenutku videćemo večeras na meču. Partizan nas je pobedio u Atini, kada je bio bez Marića, sada smo mi u situaciji da igramo bez Pekovića, za koga je bilo bolje da ostane i ide na terapije. Atmosfera u ekipi je dobra, ali uvek je bilo teško igrati u „Pioniru" - poručio je Obradović.

Inače, trofejni stručnjak na klupi Panatinaikosa Željko Obradović po prvi put neće se naći na ol-star meču grčke košarkaške lige. Naime, 9. marta, za kada je na Kritu zakazan okršaj svih zvezda, Obradović slavi 50. rođendan. Slavlje je već ranije zakazano, a biće održano u Beogradu, uz prisustvo mnogih značajnih lica iz sveta sporta.

Obradović je rođen u Čačku 1960. godine. Najtrofejniji je trener u istoriji Evrolige sa sedam osvojenih pehara sa četiri različita kluba (Huventud, Real, Partizan i četiri sa PAO).

Partizan večeras protiv Panatinaikosa !


Večeras će košarkaši Partizana pokušati da ostvare meč sezone!
Posrnuli Panatinaikos stiže u Beograd, a Partizan će pokušati da se dodatno približi plasmanu među osam najboljih ekipa Evrolige (20.45, RTS 2), a trener crno-belih Duško Vujošević obećava još jedan spektakl u prepunom „Pioniru"!

Najbolji evropski trener u prošloj sezoni podsetio je javnost da u Beograd ipak dolazi aktuelni šampion Starog kontinenta, pa se ne treba previše nadati pobedi.

- To što je Panatinaikos već eliminisan iz ovog takmičenja ne znači da se naš protivnik neće boriti da sačuva obraz. Podsetio bih da je reč o aktuelnim šampionima Evrope. Njihov dolazak u Beograd je kao kada bi neki naš fudbalski tim igrao protiv Barselone, ali javnost svejedno od nas očekuje pobedu. Nije to baš najrealnije, ali mi alibi ne tražimo. Kada pogledamo iza sebe, nema tima koji nismo već pobedili, a igrali smo sa najboljim i najjačim evropskim ekipama. U prilici smo da se plasiramo u četvrtfinale i daćemo sve od sebe da tu šansu iskoristimo - rekao je Vujošević.

- U svakom timu ima nekoliko „nosioca" igre, nekoliko najbitnijih košarkaša, i svakako da je Peković u Panatinaikosu jedan od njih. Ipak, sumnjam da će Pekovićev izostanak u prevelikoj meri oslabiti protivnika, jer tu ima još mnogo sjajnih igrača koji mogu da ga zamene. Igrali smo i mi bez Marića u Atini, pa smo ipak pobedili - podsetio je Vujošević.

Kapiten Partizana Petar Božić takođe smatra da njegova ekipa drži sve konce u svojim rukama, a da sve što sada treba da uradi jeste da ponovi igru iz prethodnih utakmica.

- Ostala su još dva meča do kraja top 16 faze takmičenja i dobro je što smo u poziciji da sve zavisi od nas samih. Preostaje nam da ponovimo partije koje su nas i dovele u ovu poziciju, što neće biti lako, ali moramo biti maksimalno koncentrisani.


Evroliga, top 16, 5. kolo

Grupa E
Sinoć:
Marusi - Barselona 19.15
Danas:
Partizan - Panatinaikos 20.45
Tabela: Barselona 3-1, Partizan 3-1,Marusi 2-2, Panatinaikos 0-4.
Parovi 6. kola: Barselona - Partizan, Panatinaikos - Marusi
Grupa F
Danas:
Makabi - Sijena 19.00
Efes Pilsen - Real Madrid 19.15
Tabela: Makabi 2-2, Real Madrid 2-2, Efes 2-2, Montepaski 2-2.
Parovi 6. kola: Montepaski - Efes Pilsen, Real Madrid - Makabi
Grupa G
Sinoć:
Žalgiris - Prokom 18.45
Unikaha - CSKA 20.45
Tabela: CSKA 3-1, Prokom 3-1, Unikaha 1-3, Žalgiris 1-3.
Parovi 6. kola: Prokom - Unikaha, CSKA - Žalgiris
Grupa H
Sinoć:
Cibona - Himki 18.30
Danas:
Olimpijakos - Kaha Laboral 20.45
Tabela: Olimpijakos 4-0, Kaha Laboral 2-2, Hi mki 2-2, Cibona 0-4.
Parovi 6. kola: Kaha Laboral - Cibona, Himki - Olimpijakos

Lukiću i Đuriću preti suspenzija ?!


Čelnici dva najveća srpska kluba i dva večita rivala, mogli bi da budu suspendovani zbog optužbi koje su izgovorili jedan protiv drugog.

Komesar za takmičenje Zajednice Jelen Superlige Srbije Branislav Delić rekao je za Press da će disciplinska komisija ovog udruženja sprovesti istragu protiv predsednika Partizana i Crvene zvezde, Dragana Đurića i Vladana Lukića! Njih dvojica će morati da dokažu optužbe koje su izneli jedan protiv drugog prethodnih dana ili će se suočiti sa žestokim kaznama.

Prvo je Đurić optužio crveno-bele da sarađuju sa sudijama, a potom je Lukić uzvratio rečima da su crno-beli namerno izgubili meč protiv Jagodine prošle sezone.

Komesar Branislav Delić kaže :

- Optužbe su vrlo jake i ozbiljne. Sa oba predsednika, Draganom Đurićem i Vladanom Lukićem, kao i sa svima ostalima koji su svojim izjavama učestvovali, obavićemo razgovore. Svaku optužbu koju su izneli moraće da dokumentuju i dokažu. U suprotnom, bićemo prinuđeni na odgovarajuće disciplinske mere. Mi moramo da nastavimo prvenstvo, ako je situacija već sada ovakva, šta će biti u maju?! - zapitao se Delić.

- Neću ništa da prejudiciram. Postoji dosta stvari koje moraju da se razjasne i onda ćemo, ukoliko se utvrdi da je načinjen prekršaj, srazmerno njegovoj veličini, odrediti konkretne disciplinske sankcije. One mogu podrazumevati samo opomenu, novčanu kaznu, ali i zabranu vršenja funkcije na kojoj se lica nalaze, sve u zavisnosti od stepena odgovornosti - završava komesar Delić.

Mihajlović: U Laciju igraju fudbaleri koji nisu navikli da se bore za opstanak !


Siniša Mihajlović, trener Katanije, izgovorio je oštre kritike na račun njegovog nekadašnjeg kluba, Lacija.

Tvrdi da sa velikom pažnjom prati rezultate Lacija, koji se rezultatski potpuno srozao.

- Gledao sam utakmicu Lacija protiv Fiorentine. Igrači su delovali nekako bojažljivo. U Laciju igraju fudbaleri koji nisu navikli da se bore za opstanak i to je problem koji ih dodatno opterećuje. Navijači koji protestuju zbog Lotita ne pomažu ekipi. Paradoksalno, ali za Lacio je trenutno bolje kada igra na strani nego kod kuće - istakao je Mihajlović.

Neko vreme se govorilo da će Mihajlović preuzeti Lacijo u svoje ruke...
- Nikada nisam razgovarao sa Lotitom niti me je neko iz Lacija zvao. Sve su to bile novinarske izmišljotine - rekao je Mihajlović.

Inače, Mihajlovićeva Katanija trenutno se nalazi dva mesta iznad Lacija na tabeli sa jednim bodom više. Početkom prošlog meseca ekipa našeg stručnjaka savladala je Lacio u Rimu rezultatom 1:0.

Subotić: Mladen Petrić, navija za "orlove" na Svetskom prvenstvu !


Reprezentativac Srbije, Neven Subotić, rekao je da će njegov bivši saigrač iz Dortmunda, član hrvatske selekcije Mladen Petrić, navijati za „orlove" na predstojećem Mundijalu u Južnoj Africi!

Subotić tvrdi da sa Petrićem vrlo često razgovara o izazovima Svetskog kupa i dodaje da mu je brzonogi napadač već rekao da će sigurno bodriti našu selekciju na utakmici sa Nemačkom.

Takođe, Subotić otkriva da nemačka javnost iskreno veruje da će se tim Joakima Leva prošetati do osmine finala, odnosno iza sebe ostaviti Ganu, Australiju i našu selekciju.

- U Dortmundu trenutno nema nijednog reprezentativca Nemačke. Međutim, ne prođe ni dan a da ne popričamo o važnom meču u Port Elizabetu. Zovu me novinari, saigrači se interesuju, a najviše se interesuje drugar iz Hamburgera Mladen Petrić. Rekao mi je da će sigurno navijati za nas u utakmici sa Nemačkom. Doslovce mi je poručio da moramo da ih pobedimo... Inače, pravo da vam kažem, nemačka javnost je ubeđena da će njihov tim lagano proći našu grupu. Već kalkulišu na koga mogu da „nalete" u narednim rundama. Razumem ih, jer su fudbalska sila... Oni poštuju i nas, ali su ubeđeni u uspeh - rekao je Subotić.

- Srbi u Nemačkoj jedva čekaju tu utakmicu. Pričam sa ljudima iz Dortmunda i Diseldorfa, osećam da im je baš stalo da pobedimo Nemačku. Mogu samo da zamislim šta će se desiti ako pobedimo. Ma, ima da se puca u celoj Nemačkoj. Samo da mi pobedimo, onda će svet videti koliko ima Srba u toj zemlji. Biće šou - poručio je Subotić.

уторак, 2. март 2010.

Kleo: Ne zanima me kako igra Zvezda


Napadač Partizana Kleo tvrdi da ga ne zanimaju utakmice njegovog bivšeg kluba Crvene zvezde, ali se nada da će ekipa iz Ljutice Bogdana do kraja sezone izgubiti znatno više utakmica nego jesenas.

Za razliku od aktuelnog šampiona, koji je dominirao tokom svih 90 minuta prolećne premijere u Čačku (3:0), crveno-beli su se dosta mučili i jedva sačuvali gol protiv Jagodine (1:0).

- Video sam rezultat, ali ne znam kako je Zvezda igrala. Ne zanima me zaista da li igraju dobro ili loše, ali se nadam da će do kraja sezone izgubiti više utakmica nego što su jesenas. Najvažnije je da mi nastavimo s dobrim partijama kao u Čačku, a derbi se u ovoj polusezoni igra na našem stadionu i pred našim navijačima - kaže Kleo.

Crno-bela devetka blistala je protiv Borca. Kleverson je načeo mrežu „zebri", odigrao dupli pas s Fejsom za drugi gol mladog reprezentativca, a propuštanjem lopte za Davidova kod trećeg pogotka prevario je takođe kompletnu odbranu Čačana.

- Gol koji sam postigao bitan je za moje samopouzdanje, ali moj posao je da postižem pogotke. Učiniću sve što je potrebno da Partizan odbrani duplu krunu - poručio je Brazilac.

Trener Partizana Goran Stevanović od juče na raspolaganju ima desetkovan tim, pošto su čak osmorica fudbalera odsutna zbog reprezentativnih obaveza. Radosav Petrović je s A selekcijom u Alžiru, dok će mladi reprezentativci Ljubomir Fejsa, Nemanja Tomić i Marko Jovanović gostovati u Makedoniji saigraču Aleksandru Lazevskom. Omladinskoj selekciji priključili su se Darko Brašanac i Jovan Krneta, dok je prvi golman Mladen Božović sa selekcijom Crne Gore.