понедељак, 26. јул 2010.

Kleo: Daću gol i Helsinkiju


Napadač Partizana Kleo priželjkuje da sutra u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona nastavi sjajnu golgetersku seriju i makar jednom savlada Helsinki. Brazilac je golovima u Beogradu i Jerevanu presudio Pjuniku u dvoboju s crno-belima, a baš kao prošle godine protiv Rila njegov efektan pogodak obeležio je revanš meč.

Svaki gol u predstojećem dvomeču imaće duplo veću težinu zbog važnosti utakmice, zato Kleo ispred ličnog učinka stavlja timski rezultat.

- Golovi mi vraćaju samopouzdanje i veoma sam zadovoljan načinom na koji sam započeo sezonu. Baš bih voleo da savladam i golmana Helsinkija, daću sve od sebe da to uradim, ali najvažnije u ovom trenutku jeste pobeda. Za nas, za klub i za sve navijače Partizana bitno je da obezbedimo plasman u narednu rundu i tako osiguramo još utakmica u Evropi - kaze Kleo.

Finci jaki i visoki

FA Cup Final tickets 2012

Najbolji strelac srpskog šampiona protekle sezone očekuje u sredu još jednu napornu utakmicu u kojoj će Partizan morati taktički da nadmudri goste. Kleo je upozorio da je najjače oružje Finaca igra glavom, odnosno da im se ne sme dozvoliti da u tom segmentu dođu do izražaja.

- Izuzetno su visoki, jaki, čvrsti u duelu. Igraju odlično glavom, veoma često tako daju golove i izrazito su opasni iz prekida. Posle kornera su savladali Ekranas u prethodnom kolu kvalifikacija. Stilom igre umnogome podsećaju na Engleze. Zato ne smemo da pravimo prekide u blizini svog gola i moraćemo da budemo koncentrisani kod prekida. Kako u fazi odbrane, tako i u napadu, moraćemo taktički da budemo besprekorni.

Pomoć „Grobara"

Adut u rukavu „parnog valjka" mogli bi da budu „Grobari". Finski mediji poručili su pulenima Antija Murinena da će ih u Humskoj dočekati „oluja s tribina", a i pojedini igrači gostiju već su istakli da će igrati u ambijentu u kakvom do sada verovatno nisu nastupali.

- To je veoma dobro za nas i morali bismo da iskoristimo takvu situaciju. „Grobari" su zaista odlični, nijednom gostujućem timu nije lako da igra u Beogradu, jer su oni naš 12. igrač na terenu. Voleo bih da što više navijača dođe u sredu na stadion, jer će utakmica protiv Helsinkija biti jedna od najvažnijih u sezoni.

Imaće srpski prvak i tajno oružje na samom terenu, jer se očekuje da će premijerne nastupe u Humskoj imati povratnici Ivica Iliev i Milan Smiljanić, za koje Kleo ima samo reči hvale.

- Doveli smo dvojicu dobrih igrača i mislim da ovaj tim uopšte nije slabiji od onog koji je prošle sezone igrao u Evropi i osvojio titulu. Oni nisu odradili pripreme sa nama, ali biće nam od velike pomoći. Iliev je veoma brz, odličan je tehničar i raduje me što ću igrati s njim u tandemu. Lola Smiljanić je veoma jak na sredini terena i ima odličan pas. Baš se radujem njihovom dolasku - podvukao je Kleo.