недеља, 20. јун 2010.

Anjelka: Prihvatam isključenje iz reprezentacije


Francuski reprezentativac Nikolas Anjelka izjavio je da razume razloge zbog kojih je odstranjen iz sastava nacionalne selekcije na svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Anjelka se našao u središtu velikog skandala, kada su francuski mediji otkrili da je fudbaler Čelzija na poluvremenu utakmice sa Nemačkom opsovao svog selektora Rejmonda Domeneka.

Domenek je na uvredu reagovao na taj način, što je odlučio da zameni 31-godišnjeg fudbalera, a igrači i stručni štab dogovorili su se da medijima prećute ovaj slučaj. Međutim, informacija je procurela u javnost, a Fudbalski savez Francuske odlučio je da Anjelka bude izbačen iz reprezentacije i vraćen u Francusku. Napadač Čelzija je priznao da je imao prepirku sa selektorom Domenekom, ali je odbio da iznese pojedinosti incidenta.

"Imam veliko poštovanje za francusku reprezentaciju i za moje saigrače. Francuska ima veoma bitnu utakmicu protiv Južne Afrike, koja bi mogla da nam donese prolazak u osminu finala. Zbog toga još uvek ne želim da se oglašavam povodom ovog slučaja. Imao sam sukob sa selektorom, ali ga nisam opsovao kao što pišu novine.

Nikada ne bih medijima odao pojedinosti iz svlačionice, ali je to neko drugi učinio. Nikada nisam imao nameru da uznemirim nacionalnu selekciju, instituciju koju veoma poštujem. Prihvatam isključenje iz reprezentacije, i želim "Plavima" sve najbolje protiv Južne Afrike", rekao je Nikolas Anjelka.

0 comments:

Постави коментар