понедељак, 14. јун 2010.

Najbolje tek dolazi - Okada


Selektor Japana Takeši Okada pohvalio je svoje igrače posle pobede nad Kamerunom u ponedeljak.

“Naši igrači su napravili odličan posao. Međutim, u sledećem meču igramo protiv Holandije, a tada moramo biti još bolji”.

“Ovo je naša prva pobeda na SP izvan Japana, ali to nije ono što je najbitnije. To tek dolazi”, rekao je Okada.

Okada je ocenio da je ekipa Kameruna tehnički veoma dobra i da je njegov tim uspeo da pobedi u veoma teškom mecu.

"Rekao sam igračim da ne treba da se samo brane već da treba i da napadnu. Imali smo periode utakmice kada smo bili pod velikim pritiskom, ali smo ipak uspeli da postignemo dobar rezultat", rekao je Okada.

Okada je izrazio očekivanje da će njegovi igrači u narednim utakmicama ostvariti napredak u igri i dodao da je za eventualni plasman u drugu fazu takmičenja veoma važno kakav će rezultat postići u narednoj utakmici.

Strelac jedinog gola na meču bio je vezni igrač moskovskog CSKA, Keisuke Honda.

"Nisam zadovoljan kako je naš tim igrao. Ali naša snaga je u tome što smo ostvarili dobar rezultat i pored loše igre. Odbrambenom igrom uspeli smo da stignemo do pobede, a na momente smo imali i dosta sreće", rekao je Honda posle meča.

Golman Japana Eidži Kavašima je rekao da je po završetku utakmice osećao veliko olakšanje jer Kamerun ima odlične igrače koje je bilo teško zaustaviti.

"U poslednjih 20 minuta znao sam da ću biti pod velikim pritiskom", rekao je Kavašima.

Selektor Kameruna Pol Le Gven rekao je da je razočaran zbog poraza, pošto njegova ekipa nije pokazala sve što zna.

"Bili smo previše nervozni u prvom poluvremenu. Izgubili smo mnogo, mnogo lopti zbog nervoze i zbog toga sam razočaran. Oni nisu igrali najbolje što znaju, a mi nismo uspeli da pokažemo naš potencijal i to je razočaravajuće", rekao je Le Gven.

Le Gven je na današnoj utakmici promenio ulogu kapitenu Samjuelu Etou. Fudbaler Intera je igrao na levom krilu, umesto kao centralni napadač i nijednom nije ozbiljno ugrozio protivničkog golmana.

"Izabrao sam tu poziciju i za to prihvatam odgovornost. Odlučujete sa onim što imate, želeo sam najbolje, ali to danas nije dalo rezultata", rekao je on.

Napadač Intera rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Danske, u subotu, ali da će njegova ekipa ići na pobedu.

"Moramo da izađemo na teren i pokušamo da pobedimo. Pokazali smo da imamo mogućnosti", istakao je Samjuel Eto.

0 comments:

Постави коментар