недеља, 20. јун 2010.

Gana - Australija 1:1 (1:1)


U utakmici drugog kola grupe D na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, reprezentacije Gane i Australije odigrale su nerešeno 1:1 (1:1).

Meč je odigran na stadionu Rojal Bafokeng u Rustenburgu, pred oko 40.000 gledalaca, a ovom utakmicom kompletirano je drugo kolo u grupi D, pošto jer juče Srbija u Port Elizabetu savladala Nemačku sa 1:0.

Australija je povela golom Breta Holmana u 11. minutu. Nakon slobodnog udarca Brešana, golman Gane, Kingson je nespretno reagovao i ispustio loptu, do koje je prvi došao Holman i šutirao u desni ugao gola Gane. Kingson je uspeo da zakači loptu, ali ne i da spreči pogodak. Nakon primljenog gola, Gana je krenula sa znatno ofanzivnijom igrom, stvorila par povoljnih prilika preko Boatenga i Ajeva, ali je golman Australije Mark Švarcer bio siguran. Međutim, u 24. minutu nakon napada Gane, Hari Kjuel je udarac Mense izbio rukom sa gol linije, zbog čega mu je sudija Roseti pokazao crveni karton, i dosudio jedanesterac za Ganu. Kao i protiv Srbije, siguran izvođač najstrože kazne bio je Asamoa Gijan, koji je izjednačio na 1:1. Sa igračem više, Gana je bila bolja do kraja prvog poluvremena, ali nije uspela dođe do povoljne prilike za potpuni preokret. "Crne zvezde" su ozbiljno pripretile u drugom poluvremenu, preko Gijana i Asamoe, ali je odbrana Australije dobro reagovala. Australija je mogla da ponovo dođe do vođstva u 72. minutu, preko Vilkšira, koji je izašao sam ispred Kinstona, ali je golman Gane odbranio njegov udarac. Gana je do kraja meča pokušavala da dođe do drugog gola, ali se rezutat više nije menjao.

0 comments:

Постави коментар