недеља, 20. јун 2010.

Holanđani pobedili Japan u Durbanu


Fudbalska reprezentacija Holandije pobedila je danas u Durbanu sa 1:0 ekipu Japana, u drugom kolu Grupe E Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi.

Jedini gol u meču na stadionu "Mozes Mabhida" postigao je u 53. minutu Holanđanin Vesli Snajder, nakon asistencije Robina van Persija.

Akcija je počela sa desne strane uz aut liniju odakle je lopta stigla u šesnaesterac do Van Persija, koji je loptu možda uštopovao i rukom. On je loptu vratio na ivicu kaznenog prostora, odakle je Snajder, uz veliku pomoć japanskog golmana, loptu smestio u mrežu.

Prvo poluvreme proteklo je u bezidejnoj igri obe ekipe, bez pravih šansi za postizanje golova. Igralo se dugim loptama, koje uglavnom nisu stizale do napadača.

Iako je Holandija, posle pola sata igre, imala loptu u posedu 75 odsto vremena, to je bio period igre u kojoj "narandžasti" nisu useli da stvore nijednu šansu.

U drugom poluvremenu Holanđani su, do gola, igrali angažovanije, nakon čega su inicijativu u pojedinom momentima imali Japanci. Japan je u 66. minutu pokušao da stigne do izjednačenja preko Jošita Okube, koji je šutirao pored leve golmanove stative.

Japanski trener Takeši Okada uveo u poslednjih 15 minuta dva napadača u igru ali njegovi igrači nisu uspeli da izjednače, a najbliži golu bio je Sinđi Okazaki nakon isteka 90 minuta kada je sa leve strane, sa sedam ili osam metara, šutirao preko prečke.

U drugom poluvremenu, Holanđani su najbliži golu bili preko rezerviste Ibrahima Afelaja, koji je u završnici meča dva puta izlazio ispred golaman, ali oba puta loše reagovao.

Jedini žuti karton na meču dobio je Holanđanin Gregori van der Vil u 36. minutu.

U prvom kolu ekipa Holandije pobedila je sa 2:0 Dansku, dok je Japan savladao Kamerun sa 1:0. Večeras igraju Danska i Kamerun, a u narednom, trećem kolu Grupe E, sastaju se Danska i Japan i Kamerun i Holandija.

HOLANDIJA: Stekelenburg, van der Vil, Heitinga, Mathijsen, van Bronkhorst, van Bomel, Kujt, de Jong, van Persi (Huntelar 87'), Snajder (Afelaj 79'), van der Vart (Elia 72') JAPAN: Kavašima, Abe, Komano, Tulio Tanaka, Nagotomo, Endo, Macui (Nakamura 64'), Okubo (Tamada 77'), Hasebe (Okazaki 77'), Honda, Nakazava.

0 comments:

Постави коментар