петак, 11. јун 2010.

Nemci puni optimizma


Raspoloženi Lukas Podolski i Marko Marin šire optimizam među "pancerima". “Zaista je zabavno biti na terenu sa ovim timom”, rekli pošto su se pred novinarima pojavili sa sat vremena zakašnjenja - jer se trening zaista odužio.

Jedan od starosedeoca, Lukaš Podolski je istakao da se posle turbulentne sezone u Kelnu oseća više nego spremnim da odgovori svim zahtevima selektora Joakima Leva. "U Kelnu sam bio primoran da igram defanzivno. Ovde, konačno mogu da igram napadački."

"Prva utakmica je najvažnija... Ona može odrediti ceo tok turnira", rekao je Podolski, navodeći da je Nemačka favorit, ne samo u meču proziv Australije, već i na celom takmičenju, ali da ta uloga donosi određenu dozu pritiska sa kojim će oni morati da se nose.

Podolski je istakao da je ključ pobede u meču sa Australijom, koja će verovatno biti defanzivno orijentisana, u igri preko bokova, možda i najjačem oružju Nemaca na ovom šampiontu. Podolski nije zaboravio da spomene i konkurenciju u špicu, Miroslava Klosea, rekavši da je on uvek igrao sjajno velika takmičenja i da će i sada nesumnjivo biti tako.

Oba igrača su istakla i sjajne uslove koji su ih pratili tokom celih priprema za Mundijal ali i sjajan prijem na koji su naišli pri dolasku u Južnu Afriku.

Marko Marin, jedan od najmlađih u ovoj selekciji, se nada mestu u startnih jedanaest. "Verujem da mogu da odgovorim svim zahtevima, bilo da igramo u gormaciji 4-4-2 ili 4-2-3-1,"istakao je on. Međutim, Marin koji iza sebe ima solidnu sezonu u Verderu iz Bremena, će verovatno prvu utakmicu početi sa klupe. Ovaj dvadesetjednogodišnjak predstavlja, po rečima selektora Leva, budućnost nemačkog fudbala ali to ne znači da neće dobiti priliku da pokaže svoj talenat i na ovom takmičenju.

Nemački reprezentativci nisu propustili priliku da prokomentarišu i, u ovom trenutku, najaktuelniju dilemu u nemačkim medijima, sudbinu selektora Leva nakon Svetskog prvenstva.

"Nadam se da će Lev ostati na mestu selektora,"rekao je Podolski. "On radi sjajan posao i mi, igrači, bismo želeli da on ostane. Međutim, odluka nije na nama. Na nama je samo da se fokusiramo na Mundijal i da pokušamo da doguramo što je dalje moguće."

Nemačka igra 13. juna protiv Australije, zatim se sastaje sa reprezentacijom Srbije 18. juna a poslednji meč u grupnoj fazi takmičenja igra 23. juna protiv Gane.

0 comments:

Постави коментар