субота, 12. јун 2010.

Južna Koreja - Grčka 2:0


Prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi ostvarila je Južna Koreja. Ona je u Port Elizabetu savladala Grčku s 2:0 (1:0) golovima koji su pali u sedmom minutu prvog poluvremena i sedmom minutu drugog.

Grčkoj je ovo bila četvrta utakmica na svetskim prvenstvima na kojima još nije postigla ni jedan jedini gol, iako je ovde igrala s trojicom napadača. Ali, bili su odsečeni. Bivši evropski prvak je dugo igrao uzdržano, čekao je greške protivnika, ali ih je upravo on pravio.

Prvu već na samom početku utakmice i to posle kornera. Lopta je preletela nekoliko grčkih igrača, a onaj koji ju je dokačio bolje i da nije. Ona je pala pravo pred noge Li Džung-Sua, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu (1:0).

I drugi gol, kojim je sve rešeno, pravi je poklon Grka protivniku. Vintra je iz čista mira dao loptu u noge Park Dži-Sungu, koji se stuštio u šesnaesterac, sačuvao koncentraciju, iako ga je Vintra pratio u stopu, i pored nemoćnog Corvasa postavio konačan rezultat (2:0).

Tek posle toga su se Grci trgli, jer više i nisu imali izbora, ali je bilo dockan da se nadoknadi propušteno. Istina, imali su priliku da bar osete radost zbog gola postignutog na svetskim prvenstvima, ali im se nije dalo.

Južna Koreja je igrala preduzimljivije i iskoristila što joj je protivnik dozvolio da se igra na njegovoj polovini. Pobednik je mogao da izvojuje i ubedljiviju pobedu, a u te šanse je dolazio zahvaljujući tome što ima brže igrače ili zato što su Grci bili neoprezni.

Stadion: Nelson Mandela bej. Gledalaca: 31.513. Sudija: Hester (Novi Zeland). 1:0 Li Džung-Su (7), 2:0 Park Dži-Sung (52). Žuti karton: Torisidis (Grčka).

JUŽNA KOREJA: Džung Sung- Rjong – Čo Jong-Hjung, Li Jang-Pjo, Li Džung-Su, Ča Du-Ri – Park Dži-Sung, Kim Džung- Vu, Ki Sung-Jueng (od 75. Kim Nam Il), Li Čung-Jong (od 89. Kim Džae-Sung) – Park Ču-Jang (od 86. Li Seung Jeul), Jeom Ki Hjun. Selektor: Huh Džung Mu.

GRČKA: Corvas – Seitaridis, Papadopulos, Vintra, Torosidis – Ciolis, Kacuranis, Karagunis (od 46. Pacacoglu) – Haristeas (od 61. Kapetanos), Samaras (od 59. Salpingidis), Gekas. Selektor: Rehagel (Nemačka).

0 comments:

Постави коментар