недеља, 20. јун 2010.

Anelka izbačen iz reprezentacije?!



Novinari " L'Ekipa" su velikodušno izneli u javnost šta se dešavalo na poluvremenu utakmice Meksiko - Francuska 2:0 (0:0).

Navodno, Domenek je prigovorio Nikolasu Anelki, koji mu je žustro uzvratio. Selektor je tamnoputom napadaču pripretio da će ga zameniti, a Anekla mu je odbrusio:

"J**i se, prljavi k***in sine!"

Domenek je ostao dosledan i zamenio fudbalera Čelsija. Francuzi su u nastavku primili dva gola, čime su se skoro oprostili od osmine finala.

Dva dana kasnije potpredsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel la Gre objavio je da je napadač Nikola Anelka izbačen iz reprezentacije zbog svađe sa selektorom Remonom Domenekom.

"Upravo smo doneli takvu odluku... Sve nas je šokirala ova situacija. Ako je neko štitio Anelku, to je bio Domenek", rekao je La Gre.

Anelka je u petak trenirao sa ekipom, ali se nije pojavio u subotu na treningu, nekoliko sati nakon objava o njegovim uvredama upućenih selektoru, što je pojačalo tenziju u timu Francuske.

Očigledno je da se nije izvinio.

Tim povodom oglasila se ministarka sporta Francuske Rozalin Bašelo koja kaže da to što su igrači pod velikim pritiskom zbog loših rezultata ne opravdava njihovo nepristojno ponašanje.

"Fudbaleri bi trebalo da imaju na umu da brane boje Francuske i das u uzori mladima. To ih obavezuje da budu dostojanstveni", izjavila je 64-godišnja ministarka.

Nikolas Anelka nije jedini koji je u četvrtak priredio incident. Vilijam Galas je, kada ga je novinar televizije TF1 posle utakmice sa Meksikom zamolio za izjavu, odgovorio SREDNJIM PRSTOM.

Defanzivac, koji je odbio da razgovara sa novinarima tokom takmičenja, se takođe naljutio što je Rajmon Domenek dao kapitensku traku Patriku Evri.

I to nije sav francuski "prljav veš"…

Prema nekim izveštajima sam za stolom večera Joan Gurkif, koga ne vole Frank Riberi i Nikolas Anelka.

Upravo njih dvojica su izvršila pritisak na Domeneka da ga ne stavi u tim protiv Meksika, već da igra Florent Maluda.

Gurkif je kiksnuo na meču protiv Urugvaja i to mu očito nije oprošteno.

Posle svih ovih trzavica Francuzi moraju da zbiju redove, jer još uvek imaju šansu da prođu u drugi krug. To će se dogoditi ako u utorak ubedljivo pobede Južnu Afriku, a da Meksiko i Urugvaj ne remiziraju.

0 comments:

Постави коментар