недеља, 20. јун 2010.

Runi besan, Engleska - Alžir 0:0


Uvodna faza 19. Mundijala nije nagoveštavala preokret koji će kasnije uslediti. Posle nekoliko monotonih utakmica, uglavnom bez iznenađujućih ishoda, za prvu senzaciju pobrinuli su se Švajcarci, pobedom nad Španijom, a zatim je usledio novi šok za Francuze u vidu poraza od Meksika, da bi novi udarac velikanima zadao Alžir. Engleska nacija očekivala je sigurnu pobedu protiv severnoafričke selekcije, ali je umesto proslave prve pobede na turniru ostala zabezeknuta još jednom neubedljivom partijom izabranika Fabia Kapela.

Duel bez golova protiv Alžira, koji se nadovezao na nerešen ishod sa Amerikancima, znači da je selekciji „tri lava“ sada neophodna pobeda protv lidera Grupe C, Slovenije, u poslednjem kolu.

Obezglavljeni reprezentativci Engleske u čudu su napuštali poprište duela sa Alžircima, stadion u Kejp Taunu, dok su im njihovi razočarani navijači zviždali. Vejn Runi se, ipak, potrudio da izazove još veći gnev kod navijača neprimerenom reakcijom - direktno u kameru! Naime, nervozni napadač Mančester junajteda, kome, kao i ostalim njegovim saigračima, ništa nije polazilo za rukom tokom utakmice, po završetku iste bio je besan zbog zvižduka koji su nadjačali čak i zvuk vuvuzela.

- Baš je divno kada ti rođeni navijači zvižde. To je pravi iskaz lojalnosti - rekao je Runi, koji je, naravno, bio ironičan, a nije se uzdržao ni od psovki tom prilikom.

Kapiten reprezentacije, Stiven Džerard, ne želi ni da pomisli da će takmičenje završiti posle grupne faze.

- Nismo zadovoljni kako smo igrali, moramo biti bolji. Nismo bili dovoljno dobri da slomimo otpor protivnika u drugom poluvremenu. Nemamo izgovora, znamo šta nam je činiti - moramo pobediti u poslednjoj utakmici. Želimo da ostanemo ovde do finalne faze - kaze Džerard.

Englezima je protiv Slovenije treba pobeda za plasman u osminu finala, dok je izabranicima Matjaža Keka i bod dovoljan za najveći uspeh u istoriji na Mundijalima - plasmanu u nokaut fazu.

0 comments:

Постави коментар