петак, 18. јун 2010.

Srbija pobedila Nemačku!















Reprezentacija Srbije je pobedila favorizovanu Nemačku u meču drugog kola grupe D! Jedini pogodak na meču delo je Milana Jovanovića u 39. minutu, posle sjajne akcije Branislava Ivanovića, Miloša Krasića i Nikole Žigića.

Ivanović je na desnom boku loptu prosledio Krasiću, plavokosi vezista je centrirao do Žigića, koji je u skoku bio viši od Lama , lopta je došla do Jovanovića, koji se sjajno snašao, primio loptu i poluvolejom sa tri metra poslao loptu u mrežu Nemaca, pored nemoćnih Nojera i Fridriha. Trijumf u Port Elizabetu je prvi našeg nacionalnog tima protiv Nemačke još od 1973. godine!

Najbolju šansu u prvom poluvremenu "panceri" su prokockali u nadoknadi vremena. Golman Stojković je posle jednog centaršuta kratko odbio loptu, koja je došla do Kedire, ali na sreću Srbije, njegov šut je završio na prečki. Prvi deo meča je obeležilo i isključenje napadača Nemačke Miroslava Klosea, koji je u 37. minutu zaradio drugi žuti karton, odnosno isključenje, ali i čak pet podeljenih žutih kartona sudije Maljenka iz Španije.

Do vođstva naše reprezentacije viđena je izjednačena borba na stadionu "Neslon Mendela Bej". Srbija je pretila preko Kuzmanovića, Ninkovića i Kolarova iz slobodnog udarca, dok su Stojkoviću pripretili Kedira, Podolski i Klose. "Panceri" su četiri puta šutirali na gol Srbije, "orlovi" jedan put više ka Nojeru. Posed lope je bio identičan 50-50 odsto.

Nemci su drugih 45. minuta otvorili kao da imaju igrača više, a ne deficit na terenu. Smenjivali su se napadi rivala, a odbrana "orlova" je svakim minutom bila sve ranjivija. Podolski je u 57. i 58 minutu dva puta bio sam ispred Stojkovića, ali je oba puta lopta završila pored našeg gola.

U 61. minutu Nemačka je promašila penal. Odnosno Stojković je odbranio šut Podolskog, koji je ciljao u donji levi ugao, međutim, Stojković ga je pročitao i sačuvao vođstvo "orlovima".

Jedanaesterac je skrivio Vidić, koji je nepotrebno igrao rukom, baš kao i Kuzmanović protiv Gane.

Promašeni penal "pancera" uticao je da se naš nacionalni tim potpuno probudi. Zaigrali su puleni selektora Radomira Antića odvažnije, prebacili loptu ispred gola Nemačke i usledile su sjajne šanse za Jovanovića i Žigića. Prvi je u 67. minutu pogodio stativu, a sedam minuta kasnije Žigićev udarac glavom, na centaršut Krasića, okrznuo je prečku.

Selektor Nemačke Joakim Lev je poslednjih 15-tak minuta igrao na sve ili ništa, sa trojicom napadača. Ipak, osim šuta Marka Marina iz 78. minuta, golman Srbije nije imao potrebe da ozbiljnije interveniše.

Sa druge strane Srbi su mogli i da dupliraju prednost. Kačar je u 81. iz izgledne prilike šutirao preko gola Nemačke, tri minuta kasnije .četiri minuta kasnije Žigić u kontri nije uspeo da doda loptu Stankoviću, koji je imao otroven put ka golu "pancera", a u 88. minutu Kačar nije video da Lazović utrčava ka petercu Nemaca, već je loptu centruirao na drugu stativu...

Srbija i Nemačka posle dva kola imaju po tri boda, baš kao i Gana, ali sa mečom manje, dok je Australija bez bodova.


NEMAČKA - SRBIJA 0:1 (0:0)

Strelac: Jovanović u 39. minutu. Žuti kartoni: Klose u 12, Kedira u 22, Lam u 32, Švajnštajger u 73. minutu (Nemačka), Ivanović u 18, Kolarov u 19, Subotić u 57, Vidić u 59. minutu (Srbija). Stadion: Nelson Mendela Bej. Sudija: Maljenko (Španija).

NEMAČKA: Nojer, Fridrih, Kedira, Švajnštajger, Ozil (od 70. Marin), Podolski, Klose, Miler (od 70. Kakau), Badštuber (od 77. Gomez), Lam, Mertesaker.

SRBIJA: Stojković, Kolarov, Vidić, Ivanović, Stanković, Jovanović (od 79. Lazović), Žigić, Krasić, Ninković (od 70. Kačar), Subotić, Kuzmanović (od 75. Petrović).

0 comments:

Постави коментар