субота, 12. јун 2010.

Engleska - USA 1:1


Reprezentacije Engleske i SAD-a igrale su nerešeno, 1:1 (1:1) u prvom meču grupe C na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Englezi su poveli u četvrtom minutu preko Džerarda, ali su Amerikanci pre poluvremena izjednačili golom Dempsija kojem je pomogao golman Grin.

Kapelov tim više je kontrolisao loptu, pokušavaoa uglavnom preko krilnih pozicija da proigra Runija i Heskija, ali je odbrana SAD-a na čelu sa Onijevuom sjajno igrla. Amerikanci su koristili svaku ukazanu priliku i čak imali najbolju gol šansu preko Altidora.

Već prvu priliku Englezi su pretvorili u gol preko Stivena Džerarda koji je povredom Ferdinanda postao kapiten "Gordog Albiona". Heski je dobio loptu na vrhu šesnaesterca i sjajno proigrao Džerarda koji je pobegao čuvarima i sa penala savladao Hauarda.

U desetom minutu i Amerikanci su zapretili, ali je udarac Dempsija glavom sa desetak metara bio lak posao za Grina.

Posle nekoliko minuta igre bez većih uzbuđenja, sjajnu šansu imao je Lenon koji je bio sam na desnoj strani ali je pokušao da proigra Heskija u sredini što su Amerikanci sprečili.

Nastavili su Ostrvljani da uništavaju rivala sa krilnih pozicija, ali centaršuti Milnera, Lenona i Džerarda nisu našli put do Runija i Heskija.

U 30. minutu nastavila se agonija “Albiona” sa povredama jer je Džejms Milner morao da napusti teren, a zamenio ga je Šon Rajt-Filips. Milner je prethodnih dana imao problema sa stomačnim virusom.

Međutim, Englezi ne bi bili Englezi da nemaju problema sa golmanima. Posle nekoliko dobrih intervencija Robert Grin je katastrofalno reagovao u 40. minutu posle šuta Dempsija sa više od 20 metara, pa je lopta pored njegove ruke ušla u gol za 1:1.

Kapelovi igraci su otvoreno počeli i drugo poluvreme, a u 52. minutu stopostotnu šansu propustio je Emil Heski kojeg je sjajno proigrao Lenon. Napadač Aston Vile sam je krenuo ka golu Hauarda ali požurio sa završnicom pa je golman Evertona zaustavio njegov šut sa ivice kaznenog prostora.

Amerikanci su u nastavku dobro parirali Engleskoj u veznom redu, potpuno su zatvorili Runija i Lamparda, a posle nekoliko prilika preko Džonsona po levoj strani, “Albion” je zamalo primio još jedan gol. Međutim, Grin je ovaj put dobro reagovao posle šuta Altidora i uz pomoć stative sačuvao mrežu u 65. minut.

Pritisak Ostrvljana u nastavku nije doneo pravu priliku, a najbliži pogotku bio je Vejn Runi koji je sa 30 metara sjajno šutirao, ali je lopta prošla pored stative. Samo minuta kasnije, u 76. "Vaza" je sjajno proigrao Rajt-Filipsa na levoj strani kaznenog prostora, ali je krilni igrač Sitija slabo šutirao pa je zaradio samo korner.

Na kraju je ostalo 1:1 što je prvi remi ova dva tima u međusobnim duelima. U drugom meču grupe u nedelju igraju Alžir i Slovenija.

Engleska: Grin – Kol, Teri, King (Karager 45’), Džonson – Milner (Rajt-Filips 30’), Lenon, Džerard, Lampard - Runi, Heski (Krauč 79’)

SAD: Hauard – Bokanegra, Čerundolo, Demerit, Onijevu – Dempsi, Donovan, Klark, Bredli – Altidor (Holden 86’), Findli (Budli 76’)

0 comments:

Постави коментар