недеља, 7. март 2010.

Dejvis kup reprezentacija u četvrtfinalu!


Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa pobedom nad selekcijom SAD u Beogradskoj areni.

Treći poen našem timu doneo je Novak Đoković koji je savladao Džona Iznera rezultatom 3:2, po setovima 7:5, 3:6, 6:3, 6:7, 6:4, posle četiri sata i 17 minuta neizvesne borbe. Srbija je posle prvog dana duela vodila sa 2:0, a jedini poen Amerikancima doneli su u subotu Bob Brajan i Izner u meču parova. Naša selekcija će se u borbi za polufinale ju julu sastati sa Hrvatskom najverovatnije u Splitu.

Poslednji meč duela Srbija - SAD odigraće Viktor Troicki i Sem Kveri.

Đoković je odlično počeo meč i lako osvajao poene na svoj servis. Do prve brejk prilike srpski teniser dolazi u šestom gemu, ali odličnim servisima Izner uspeva da je neutrališe. Amerikanac je u prvom setu napravio 12 vinera više od Đokovića, ali i 19 neiznuđenih grešaka više.

Domaći igrač je u desetom gemu imao dve set lopte koje nije iskoristio Međutim, ubrzo je ponovo stvorio šanse da oduzme servis Izneru i sjajnom forhend dijagonalom napravio brejk i osvojio prvi set rezultatom 7:5.

Početkom drugog seta dolazi do pada u Đokovićevoj igri i dozvoljava protivniku brejk. 20. teniser na ATP listi je bio bolji u tom delu igre i kad god bi mu drugi reket sveta pripretio, ovaj se iz neprijatnih situacija izvlačio snažnim i preciznim servisima. U devetom gemu, Izner još jednom oduzima servis Đokoviću i izjednačuje u setovima na 1:1.

U petom gemu trećeg seta, Đoković konačno uspeva da ukroti Iznerov servis posle saveta selektora Srbije Bogdana Obradovića. Drugom duplom servis greškom u meču, Amerikanac dozvoljava srpskom teniseru da napravi brejk. Uz dosta problema, Đoković je spasao tri brejk lopte u narednom gemu i poveo sa 4:2.

Izner, koji je u petak i subotu proveo ukupno sedam časova na terenu, zatražio je potom lekarsku pomoć zbog žulja na ruci. Znaci umora bili su vidljivi u njegovoj igri, s obzirom da se trudio da skraćuje poene posle dobrih servisa, ali i u rezultatu jer je duplom servis greškom prepustio Đokoviću treći set.

U četvrtom setu, teniseri su bili sigurni prilikom servisa pa je taj deo igre rešen u taj-brejku. Početak 13. gema obeležio je mini brejk Iznera i Đokovićevo bacanje loptice u publiku zbog čega je kažnjen poenom u korist Amerikanca. Iako je uzvratio brejkom, Novak je izgubio četvrti set pošto mu je američki teniser opet oduzeo servis agresivnom igrom.

Peti gem je bio ključni u petom setu kada je Đoković napravio, ispostaviće se, presudni brejk. Srpski teniser je na spektakilaran način došao do tri meč lopte na Iznerov servis, odličnim riternima i pasing šotovima, ali ih ipak nije iskoristio. Nervoza je učinila svoje pa Novak nije realizovao ni dve meč lopte na svoj servis. Treću jeste i doneo četvrtfinale Srbiji.

0 comments:

Постави коментар