среда, 24. март 2010.

Partizan u Novom Sadu napada titulu!


Crno-beli protiv Vojvodine na stadionu „Karađorđe" imaju pred sobom možda i najteže iskušenje u borbi za titulu. Trener Goran Stevanović slaže se da bi meč u Novom Sadu mogao da bude odlučujući u prolećnom delu sezone.

Vojvodina odlučuje o šampionu! Aktuelni prvak Partizan podeliće danas (15.00) megdan sa zvaničnim vicešampionom Vojvodinom na novosadskom stadionu „Karađorđe" u susretu koji će predstavljati poslasticu 20. kola Jelen Superlige Srbije.

Samo tri dana kasnije, Vojvodina će gostovati lideru šampionata Crvenoj zvezdi, pa se može reći da puleni Milan Đuričić u svojim rukama delimično kriju odgovor na pitanje ko će na tron srpskog fudbala.

Trener „parnog valjka" Goran Stevanović ne krije da njegovu ekipu očekuje najteži ispit ovog proleća, ali najavljuje novi pohod na tri boda.

- Slažem se da će Vojvodina bitno da utiče na rasplet u šampionatu, ali mi smo još na pripremama konstatovali da imamo najteži raspored u prvih šest kola. Do sada smo sve odradili veoma dobro, ali najteža borba nam predstoji. U vazduhu se oseća važnost derbija. Imamo pun respekt prema Vojvodini, ali idemo po tri boda u Novi Sad. Očekujem tradicionalno veliku podršku „Grobara" i da se osećamo kao da igramo na „JNA" - rekao je Stevanović.

Partizan postepeno je protiv Hajduka i Čukaričkog prebacivao iz druge u treću brzinu, a navijači očekuju da se crno-beli u istom ritmu provozaju kroz panonsku ravnicu. Pokazalo se da je „preki lek" gol postignut u uvodnih desetak minuta.

- Ni u Kuli, ni u Čačku nismo išli s tom pretpostavkom da ćemo dati gol u prva tri minuta. Ovog puta bićemo oprezniji, ali nećemo odstupiti od agresivne igre. U pripremi utakmice uvek morate da ponudite nešto novo i da iznenadite protivnika. Vojvodini će ovaj meč biti znatno lakši nego onaj u polufinalu kupa koji nas očekuje za 20 dana, jer Novosađani nemaju rezultatski pritisak.

Stevanović nije želeo da proceni da li je u ovom trenutku Partizan u psihološkoj prednosti u odnosu na Zvezdu, iako „večiti rival" ima dva boda viška na čelu tabele.

- I mi smo od početka sezone prošli kroz dugi niz problema, ali ne želim uopšte da razmišljam šta se dešava u Zvezdi. Sada se bavim samo Vojvodinom, pored mog tima. Forma je trenutno na našoj strani, igra takođe, ali dugo je prvenstvo i ko bude psihološki jači i istrajniji osvojiće trofeje - istakao je Stevanović.

Ulaznice za meč na stadionu „Karađorđe" koštaju: zapadna tribina 400 dinara, istočna 300 i severna tribina 100 dinara.

0 comments:

Постави коментар