четвртак, 4. март 2010.

Partizan večeras protiv Panatinaikosa !


Večeras će košarkaši Partizana pokušati da ostvare meč sezone!
Posrnuli Panatinaikos stiže u Beograd, a Partizan će pokušati da se dodatno približi plasmanu među osam najboljih ekipa Evrolige (20.45, RTS 2), a trener crno-belih Duško Vujošević obećava još jedan spektakl u prepunom „Pioniru"!

Najbolji evropski trener u prošloj sezoni podsetio je javnost da u Beograd ipak dolazi aktuelni šampion Starog kontinenta, pa se ne treba previše nadati pobedi.

- To što je Panatinaikos već eliminisan iz ovog takmičenja ne znači da se naš protivnik neće boriti da sačuva obraz. Podsetio bih da je reč o aktuelnim šampionima Evrope. Njihov dolazak u Beograd je kao kada bi neki naš fudbalski tim igrao protiv Barselone, ali javnost svejedno od nas očekuje pobedu. Nije to baš najrealnije, ali mi alibi ne tražimo. Kada pogledamo iza sebe, nema tima koji nismo već pobedili, a igrali smo sa najboljim i najjačim evropskim ekipama. U prilici smo da se plasiramo u četvrtfinale i daćemo sve od sebe da tu šansu iskoristimo - rekao je Vujošević.

- U svakom timu ima nekoliko „nosioca" igre, nekoliko najbitnijih košarkaša, i svakako da je Peković u Panatinaikosu jedan od njih. Ipak, sumnjam da će Pekovićev izostanak u prevelikoj meri oslabiti protivnika, jer tu ima još mnogo sjajnih igrača koji mogu da ga zamene. Igrali smo i mi bez Marića u Atini, pa smo ipak pobedili - podsetio je Vujošević.

Kapiten Partizana Petar Božić takođe smatra da njegova ekipa drži sve konce u svojim rukama, a da sve što sada treba da uradi jeste da ponovi igru iz prethodnih utakmica.

- Ostala su još dva meča do kraja top 16 faze takmičenja i dobro je što smo u poziciji da sve zavisi od nas samih. Preostaje nam da ponovimo partije koje su nas i dovele u ovu poziciju, što neće biti lako, ali moramo biti maksimalno koncentrisani.


Evroliga, top 16, 5. kolo

Grupa E
Sinoć:
Marusi - Barselona 19.15
Danas:
Partizan - Panatinaikos 20.45
Tabela: Barselona 3-1, Partizan 3-1,Marusi 2-2, Panatinaikos 0-4.
Parovi 6. kola: Barselona - Partizan, Panatinaikos - Marusi
Grupa F
Danas:
Makabi - Sijena 19.00
Efes Pilsen - Real Madrid 19.15
Tabela: Makabi 2-2, Real Madrid 2-2, Efes 2-2, Montepaski 2-2.
Parovi 6. kola: Montepaski - Efes Pilsen, Real Madrid - Makabi
Grupa G
Sinoć:
Žalgiris - Prokom 18.45
Unikaha - CSKA 20.45
Tabela: CSKA 3-1, Prokom 3-1, Unikaha 1-3, Žalgiris 1-3.
Parovi 6. kola: Prokom - Unikaha, CSKA - Žalgiris
Grupa H
Sinoć:
Cibona - Himki 18.30
Danas:
Olimpijakos - Kaha Laboral 20.45
Tabela: Olimpijakos 4-0, Kaha Laboral 2-2, Hi mki 2-2, Cibona 0-4.
Parovi 6. kola: Kaha Laboral - Cibona, Himki - Olimpijakos

0 comments:

Постави коментар