недеља, 14. март 2010.

Nisam hteo na Mundijal kao turista


Golman Metalurga Vladimir Dišljenković priznao da je glavni razlog otkazivanja selektoru Antiću to što nije hteo da na SP u Južnoj Africi bude rezerva Stojkoviću, koji već duže vremena ne brani standardno.

Bivši golman Crvene zvezde Vladimir Dišljenković priznao je da je otkazao poslušnost selektoru reprezentacije Srbije Radomiru Antiću, jer nije želeo da bude rezerva prvom čuvaru mreže „orlova" Vladimiru Stojkoviću! Na taj način Dišljenković je samo potvrdio pisanje Pressa da učestale povrede i želja da se posveti klupskoj karijeri nisu osnovni razlog njegovog „dezertiranja".

U razgovoru za portal „Ukrajinski fudbal" član Metalurga iz Donjecka je poručio da stručni štab naše selekcije u poslednje vreme uopšte nije obraćao pažnju na njega, te da nije želeo da ide na Mundijal u Južnu Afriku kao turista. Nekada velika nada srpskog fudbala i Crvene zvezde je dodao da mu je izuzetno krivo što posle dobijanja ukrajinskog pasoša neće moći da brani za reprezentaciju te zemlje.

- Zašto bih uopšte žalio što više neću da branim za selekciju Srbije? Selektor Radomir Antić, kao i kompletan stručni štab, u poslednje vreme na mene nije ozbiljno računao i na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku je trebalo da putujem gotovo kao turista iz hotela, što nisam želeo. Državljanstvo sam uzeo samo zato da bih u klubu mogao da nastupam kao domaći igrač, a nisam se rukovodio primerom Marka Devića, jer imam svoju glavu, kojom razmišljam. On je državljanstvo uzeo da bi nastupao za selekciju Ukrajine, a meni je žao što i ja ne mogu da nastupam za ovu reprezentaciju - istakao je Dišljenković za „Ukrajinski fudbal".

Ukoliko su ukrajinski novinari verodostojno preneli reči iskusnog čuvara mreže Metalurga iz Donjecka, slobodno se može konstatovati kako je Vladimir Dišljenković napravio nesvakidašnju grešku u koracima. On je za šest dana dva puta menjao „iskaz", pošto je nedavno „Sportalu" doslovce rekao da je zbog učestalih povreda odlučio da se posveti klupskoj karijeri. Takođe, tada je kategorično demantovao da je nezadovoljan statusom večite rezerve u državnom timu.

- Sve što se pisalo povodom moje odluke da više ne branim za reprezentaciju Srbije je proizvoljna mašta novinara. Prava istina što se neću odazivati na pozive selektora Antića je učestalost povreda. U razgovoru sa klupskim lekarom savetovano mi je da je bolje da napravim pauzu na leto, kako bih sanirao povredu levog kolena, jer u suprotnom rizikujem kraj karijere. Obavestio sam FSS o tome i nije bilo nikakvih problema. Nema sujete, niti tražim dres sa brojem 1, a kamoli da ima bilo kakvog konflikta sa Stojkovićem - rekao je Dišljenković za „Sportal" 8. marta 2010.

0 comments:

Постави коментар