недеља, 14. март 2010.

Fiorentina bolja od Napolija


Prvi put od 1995. godine, Fiorentina je dobila Napoli kao gost i tako postala prvi tim koji je ove sezone odneo sva tri boda sa San Paola. Posle vođstva Napolija, Đilardino i Jovetić preokrenuli su meč - 1:3.

Osakaćena povredama, deprimirana lošim rezultatima u Seriji A, a potom "dovršena" eliminacijom iz Lige šampiona od Bajerna iz Minhena, Fiorentina je u subotu uveče otputovala u Napulj, gde nijedan tim ove sezone nije pobedio u kalču.

A, to Viola nije uradila još od 1995. godine.

Kada je Ezekil Laveci pogodio mrežu Sebastiena Freja u 48. minutu, delovalo je da će Fiorentina doživeti novi kolaps u seriji, ali...

Alberto Đilardino u 60, pa u 87, a potom i Stevan Jovetić u 90. minutu, preokrenuli su meč na San Paolo stadionu u Napulju i doneli veoma važnu pobedu svom timu: Napoli - Fiorentina 1:3 (0:0).

Tim Ćezare Prandelija teško je podneo eliminaciju od Bajerna u osmini finala LŠ, koju možda nije ni zaslužio, ali fudbaleri Fiorentine nisu mogli da krive sudiju Ovreba za neuspehe u Seriji A. Umorni od te bitke u utorak uveče, a sa šest poraza u poslednjih devet kola, "ljubičasti" su izašli na megdan Napoliju bez Montoliva, Vargasa, Gamberinija, Markionija, Natalija i od ranije suspendovanog Mutua.

Stoga je krajnji ishod i prva pobeda pod Vezuvom posle 16 godina pravi podvig za Prandelijev tim.

A, Napoli?

Od hita prvenstva i potencijalnog učesnika Lige šampiona naredne sezone, Napoli je nastavio da srlja među mediokritete. Posle februara u kojem je tim Valtera Macarija ostao bez pobede, sa tri remija i porazom, Napolitanci su zabeležili i drugi neuspeh u martu.

U Bolonji ih je pobedio domaćin (2:1) pre sedam dana, a sada su i proćerdali nepobedivost na svom terenu, tako da Inter i Palermo ostaju jedine ekipe u Seriji A, koje niko nije dobio kao gost.

Macari je od preuzimanja Napolija imao seriju od 19 mečeva sa samo jednim porazom, kratko je bio na poziciji tri, ispred Juventusa, ali... Biće mu potrebno mnogo energije i znanja da zaustavi pad forme svog tima.

Pred duel sa Fiorentinom, pokušao je ubacivanjem Hermana Denisa u startnih 11, umesto Fabija Kvaljarele, ali je to delovalo do prvog Đilardinovog gola. Od tog trenutka, gost je dominirao.

0 comments:

Постави коментар