недеља, 7. март 2010.

Zvezda pobedila Rad


Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog zabeležili su pobede u mečevima 17. kola Jelen Superlige, dok su Partizan i Javor odigrali nerešeno.

Lider šampionata je golovima Vilotića i Ignjatijevića trijumfovao na Banjici protiv Rada sa 2:1. Jedini gol za Rad postigao je Koković iz penala u poslednjem minutu utakmice. Na Banovom Brdu, Čukarički je savladao kulski Hajduk sa 2:0, a strelci su bili Zavišić u 69. i Petronijević u 90. minutu utakmice.

Zvezda je po izuzetno lošem terenu na ’Banjici’ zasluženo trijumfovala i tako sačuvala barem tri boda prednosti u odnosu na Partizan. Ekipa Vladimira Petrovića, za koju je od prvog minuta debitovao Miloš Trifunovića, do prednosti je došla u devetom minutu kada je Milan Vilotić iskoristio odličan centaršut Bogdanovića i glavom postigao prvi gol.

Meč je definitivno odlučen sredinom prvog dela. Nikola Ignjatijević je pokušao da centrira sa leve strane, činilo se da lopta ide u gol aut, ali ona je prevarila golmana domaćih Danilovića i završila u mreži domaćina za 2:0.

U nastavku utakmice Zvezda je imala nekoliko odličnih prilika da poveća vođstvo, ali nisu ih iskoristili, pa je Koković u poslednjem minutu iskoristio penal koji je Ignjatijević napravio kada je faulirao Todorovskog.

U duelu na Banovom Brdu, poslednjeplasirani Čukarički je zabeležio tek treću pobedu ove sezone. ’Brđani’ su savladali Hajduk sa 2:0, a golove za domaćina postigli su Zavišić i Petronijević.

0 comments:

Постави коментар