среда, 24. март 2010.

Partizan pobedio Makabi


Pariz je od sinoć bar 200 kilometara bliži Humskoj!!! Košarkaši Partizana priredili su u utorak uveče još jednu senzaciju u Evroligi, pobedivši izraelski Makabi na njegovom parketu u prvoj utakmici četvrtfinalne serije (85:77), što se vrlo lako može ispostaviti kao najvažniji trijumf u poslednjoj deceniji!

Crno-beli su na fajnal-for turniru poslednji put učestvovali pre 12 godina, ali od juče imaju sasvim izgledne šanse da se početkom maja nađu u Parizu, gde će se ove sezone birati novi šampion Starog kontinenta.

Makabi je, da sve bude još neverovatnije, u prvom poluvremenu imao i 21 poen prednosti, ali je na kraju ipak ostao kratkih rukava. Izabranici Duška Vujoševića već sutra imaju priliku da novom pobedom praktično zapečate sudbinu ekipe iz Tel Aviva, a ukoliko se to i ne desi, preostaju dve utakmice u beogradskoj "Areni"...

Fantastični Dušan Kecman, koji je Makabiju ubacio 29 poena, uz retko precizan šut iz igre (za dva 3/4, za tri 7/9, plus tri skoka i tri asistencije), doveo je Partizan do najvažnije pobede u dosadašnjem delu sezone, a u prvom poluvremenu praktično je igrao bez pomoći saigrača! Nervozan početak i veliki broj grešaka srpskog šampiona dozvolili su Makabiju da se razmahne, da već u prvoj četvrtini stekne 15 poena prednosti (27:12), koju je zatim dodatno povećao (34:13, 36:15), ali je Kecman uspeo da zaustavi nalet Geršonovih izabranika i uspostavi kakvu-takvu ravnotežu na utakmici. A, kada su mu se u drugom poluvremenu pridružili i Marić, Mekejleb, Veseli, Roberts, prednost Makabija počela je nezadrživo da se topi.

Na početku poslednje četvrtine Rašić je pogodio trojku za 66:61, posle čega su crno-beli zaigrali još agresivnije, sa većim samopouzdanjem, shvativši da "Nokija" arena baš i nije neosvojiva. Nekoliko trenutaka kasnije usledila su dve nove trojke "pomahnitalog" Kecmana i potpuni rezultatski preokret (67:70, 72:73), posle čega Makabi više nije bio u stanju da organizuje smislen napad. U penal završnici Partizan je demonstrirao daleko jače živce i, paradoksalno, veće iskustvo, što je bilo dovoljno za važan trijumf i vođstvo u seriji od 1:0.

0 comments:

Постави коментар