четвртак, 4. март 2010.

PAO se nada trijumfu !


Željko Obradović, trener Panatinaikosa, tvrdi da će večeras njegov tim dati sve od sebe da pobedi Parizan, iako će morati da igraju bez startnog centra Nikole Pekovića, koji je povređen.

Obradović ,ipak, poručuje, da preostali igrači koji budu spremni za igru imaju obavezu prema sebi i klubu da pokušaju da pobede kako takmičenje u ovoj fazi ne bi završili sa skorom 0-6.

- Što se tiče plasmana, mi nemamo šanse da idemo dalje, tako da rezultat u ovom trenutku nije bitan za Panatinaikos, a to je situacija na koju mi nismo navikli. Međutim, bitan je odnos prema igri i prema utakmici, pa ćemo sigurno probati da igramo najbolju moguću utakmicu u ovom trenutku. Želimo da preostale dve utakmice odigramo dobro i da završimo učešće u Evroligi sa dve pobede - rekao je Obradović.

Obradović je rekao da je svestan koliko je teško igrati u „Pioniru", ali da će od igrača tražiti maksimalno zalaganje, iako meč za njih nema rezultatski značaj.

- Pripremali smo se kao i za svaku drugu utakmicu i igraćemo kao da nam pobeda znači za prolaz. Pokušaćemo da pružimo najviše što možemo, a koliko je to u ovom trenutku videćemo večeras na meču. Partizan nas je pobedio u Atini, kada je bio bez Marića, sada smo mi u situaciji da igramo bez Pekovića, za koga je bilo bolje da ostane i ide na terapije. Atmosfera u ekipi je dobra, ali uvek je bilo teško igrati u „Pioniru" - poručio je Obradović.

Inače, trofejni stručnjak na klupi Panatinaikosa Željko Obradović po prvi put neće se naći na ol-star meču grčke košarkaške lige. Naime, 9. marta, za kada je na Kritu zakazan okršaj svih zvezda, Obradović slavi 50. rođendan. Slavlje je već ranije zakazano, a biće održano u Beogradu, uz prisustvo mnogih značajnih lica iz sveta sporta.

Obradović je rođen u Čačku 1960. godine. Najtrofejniji je trener u istoriji Evrolige sa sedam osvojenih pehara sa četiri različita kluba (Huventud, Real, Partizan i četiri sa PAO).

0 comments:

Постави коментар