недеља, 7. март 2010.

Javor izdržao


Partizan odigrao samo 0:0 protiv Javora, Zvezda ponovo ima veliku prednost na tabeli.

Da li je fudbalsko prvenstvo Srbije rešeno već posle drugog kola u prolećnom delu sezone? Partizan je odigrao samo 0:0 protiv Javora na svom terenu, a Zvezda je pobedila Rad na Banjici i pobegla na pet bodova prednosti!

Ako crveno-beli posle dve sezone vrate trofej u Ljutice Bogdana, trebalo bi najviše da zahvale ekipi iz Ivanjice, koja je protiv njihovog najvećeg rivala dva puta odigrala nerešeno.

Partizan je pred oko 4.000 navijača imao inicijativu, napadao, ali i promašivao. Javor je došao u Beograd da ostvari povoljan rezultat, a mogao je čak i do tri boda da je iskoristio nekoliko prilika iz polukontri.

"Hoćemo pobedu, hoćemo pobedu" uzvikivali su navijači Partizana na poluvremenu, ali ih njihovi ljubimci nisu poslušali. Želeli su, ali je bedem Javora bio čvrst, a na golu odlični Damir Kahriman.

Zanimljiv transparent imali su navijači Partizana: "Moreira, Ćavi, Ilić, Inijesta, Mesi? Zajedno, naravno".

Pokušao je trener Patizana Goran Stevanović sa čak četiri špica u finišu meča (Dijara, Kleo, Mijić i Brana Ilić), ubacio je i Moreiru umesto Saše Ilića, ali ništa.

Promašivao je Dijara, šutirao je Moreira, odbrana Javora ili Kahriman blokirala, a u 70. minutu meča Kleo je propustio šansu utakmice kada je glavom sa pet metara šutirao pravo u golmana Kahrimana!

Najpreduzimljiviji u ekipi Partizana u prvom delu bio je Marko Lomić koji je nekoliko puta centrirao sa obe strane, ali napadači nisu bili u pravoj gol-šansi. Upravo je Lomić bio akter najbolje prilike za Partizan. U 36. minutu izveo je slobodan udarac sa desne strane, ali je Damir Kahriman bio na pravom mestu i boksovao je loptu.

U nastavku prava opsada gola Javora. Napadi sa oba boka, centaršutevi (koje je Kahriman uglavnom kupio kao kruške), šutevi pored ili preko gola, a potom u poslednjem minutu sudijske nadoknade još jedna velika šansa za Partizan. Mladen Krstajić je centaršutem pronašao Mijića, koji je odigrao povratnu do Moreire, Portugalac je prvi put bio izblokiran, lopta mu se vratila, ali lob odlazi preko gola.

Crno-beli, pak, ceo meč su igrali viktorije na jedan gol, ali na kraju bez efekta. Bilo je dosta prodora po bokovima, centaršuteva, šuteva, pokušaja iz drugog plana, ali bunker gostiju osta neokrnjen.

Mršavih 0:0 i velike brige za Partizan u nastavku sezone...

PARTIZAN: Mladen Božović, Knežević, Lomić, Jovanović, Krstajić, Fejsa, Davidov (od 80. Brana Ilić), Tomić (od 52. Mijić), Saša Ilić (od 52. Moreira), Kleo, Dijara.

JAVOR: Kahriman, Milovanović, Milović, Ilić, Pavlović, Gogić, Cvetković, Nikitović, Petrov (od 58. Stojaković), Luković, Račić.

0 comments:

Постави коментар