четвртак, 4. март 2010.

Srbija savladala Alžir sa 3:0 !


Reprezentativci Srbije uspeli su da ostave pobedu u prijateljskom meču protiv reprezentacije Alžira, koja je bila domaćin, sa 3:0.

Strelci za "orlove" bili su Pantelić, Kuzmanović i Tošić, a golman Stojković je takođe briljirao na ovom meču!

U igri našeg tima videla se hladnokrvnost, profesionalnost i autoritet, tako da Mundijal za "orlove" može da počne!

Golovima Marka Pantelića, Zdravka Kuzmanovića i Zorana Tošića fudbalska reprezentacija Srbije, u jednoj od poslednjih provera za Svetski kup, savladala je selekciju Alžira 3:0 (1:0), i na taj način nastavila nisku uspeha započetu još 2008. godine.

Iz Južne Afrike je poslata jasna poruka: Računajte na Srbiju! To je videla i publika u Alžiru koja je toreadorskim uzvicima u drugom poluvremenu pratila svako dodavanje našeg tima.

Nošeni zastrašujućim hukom sa tribina domaći fudbaleri su bolje otvorili utakmicu, ali je i tada naš tim pokazao kvalitet, koji će nam na leto biti neophodan na Mundijalu. Odbio je prvi napad rivala, i praktično ni iz čega došao do vođstva. Da li je u pitanju autoritet, samopuzdanje, ili nešto trećem tek prvi ozbiljniji prelazak na polovinu rivala završio se na najbolji mogući način: Pantelić je u 13. minutu na drugoj stativi lukavo sačekao centaršut Jovanovića i sproveo loptu u mrežu.

Uz golmana Vladimira Stojkovića, koji je odbranio čist zicer u 22. minutu, napadač Ajaksa je bio najbolji akter na terenu u prvom poluvremenu. Kao da je u pitanju takmičarski meč Pantelić se borio, otvarao prostor i posebno dobro sarađivao sa Jovanovićem.

Brojne izmene u našem timu nisu uticale na rezultat. Selektor Antić je nanjušio krv na licu rivala i naredio učenicima da blic krigom završe posao. Navijači Alžira su još bili zaneseni molitvom, koja je na programu bila na poluvremenu, a naš tim je završio posao. Prvo je Zdravko Kuzmanović iskoristio gužvu posle centaršuta Milijaša i duplirao prednost (55. minut), da bi tačku na period surove dominacije našeg tima stavio još jedan rezervista- Bambi Tošić.

Razočarana publika je počela da napušta tribine nezadovoljna partijom ljubimaca nacije bacajući flaše pune mokraće ma atletsku stazu, dok su malobrojni Srbi s ponosom konstatovali: Ovaj tim nema granice.

0 comments:

Постави коментар