недеља, 28. март 2010.

Partizan srušio Borču!


Partizan će prespavati na tronu! Zvanični vlasnik šampionske krune Partizan savladao je BSK (2:1) u 21. kolu Jelen Superlige Srbije i najmanje do večeras biće lider nacionalnog prvenstva s bodom više u odnosu na Crvenu zvezdu.

Ponovo su crno-beli, kao pre tri dana u Novom Sadu, priredili navijačima šokantnu završnicu, ali ovog puta oni su jurili rezultat i pogotkom štopera Marka Jovanovića, koji je u petak proslavio 22. rođendan, stigli do pobede u drugom minutu sudijske nadoknade.

Prethodno je Kleo već u šestom minutu doveo goste u vođstvo, a Ivan Obrovac pogotkom u 71. minutu učinio završnicu izuzetno uzbudljivom. Konačan epilog je takav da puleni Gorana Stevanovića moraju biti prezadovoljni, jer prikazanom igrom i nisu zaslužili sva tri boda!

Početak utakmice bio je kao iz čuvenog filma „Dan mrmota", jer se ponovio scenario iz svih prethodnih prolećnih gostovanja Partizana. Jurnuo je „parni valjak" punim gasom na rivala od prvog minuta, odmah iznudio dva kornera, a onda se u strelce upisao Kleo. Naravno, na asistenciju - Lomića! Doduše, ovog puta Brazilac je mrežu rivala pogodio nogom, pošto je precizno šutirao iskosa s leve strane u suprotan ugao gola Borčana.

I onda su crno-beli stali i gotovo do kraja utakmice nisu pokazali apsolutno ništa. Po jako lošem terenu bilo je teško kontrolisati loptu, što je uz malo truda u defanzivi pomoglo domaćinu da lako zaustavi indisponirane Moreiru i Sašu Ilića. Partizanov manevar bio je „ugušen", pa su se kuražni fudbaleri BSK-a odvažili da napadu goste iz Humske 1. Šanse su propuštali Đukić, Babić, Krstić, a trener Partizana Goran Stevanović uzaludno je izmenama pokušavao da prodrma svoje pulene.

Buđenje šampiona naručio je Ivan Obrovac, ali je prethodno golman Božović ispustio loptu i počastio domaćina. Izgledalo je da Partizan ne može do tri boda, čak ni da se utakmica igra do prekosutra, jer do 90. minuta crno-beli nisu napravili smislenu akciju.

Ipak, frontalni napad i totalna ofanziva doneli su nekoliko uzastopnih kornera u sudijskoj nadoknadi, koja je trajala čitavih šest minuta! Da je ove sezone opasniji iz prekida nego ikada ranije, Partizan je dokazao u najvažnijem momentu. Lomić je centrirao naravno na Klea, a Brazilac majstorski samo „preglavao" loptu do Marka Jovanovića. Rođendanac crno-belih, koji je poslednjih desetak minuta odigrao vidno hramajući i s bolnom grimasom na licu, zakucao je loptu u gol ispod tribine gde su bili egzaltirani „Grobari".

0 comments:

Постави коментар