недеља, 14. март 2010.

Partizan može da sruši i Makabi!



Duško Vujošević: Ponosan sam što smo u četvrtfinalu Evrolige, ali nećemo na tome stati. Želimo da prođemo Makabi, a da bi se to desilo, moramo da ponovimo najbolje momente iz meča sa Barsom i da tako igramo 40 minuta .

Trener Partizana Duško Vujošević tvrdi da igrači i stručni štab crno-belih imaju čime da se ponose nakon plasmana u četvrtfinale Evrolige, ali da se klub iz Humske na ovome neće zaustaviti!

Vujošević ističe da su njegovi izabranici protiv Barselone igrali dobro više od 30 minuta, ali da ubedljiv poraz u četvrtak uveče (82:64) nikog ne bi trebalo da iznenadi, budući da katalonski gigant u ovom trenutku ima verovatno najbolji tim na Starom kontinentu. Za plasman na fajnal-for turnir Partizan će se boriti protiv Makabija, a trener crno-belih poručuje da izraelski šampion zaslužuje poštovanje, mada nije nepobediv.

Samo smo mi pobedili Barsu

- Čestitam Barsi na svemu što je u ovoj sezoni pokazala. Izuzetno poštujem igrače, trenera i način na koji igraju i timskim radom povećavaju individualne kvalitete. Bilo bi veliko iznenađenje ukoliko ne osvoje Evroligu, iako je teško održati formu tokom cele godine. Ponosimo se time što smo jedini pobedili Barselonu, kao i time što smo sa novim timom i novim igračima ušli među osam najboljih klubova u Evropi. Napravili smo fantastičan uspeh. Protiv Barselone smo dobro igrali više od 30 minuta. Ukoliko želimo da prođemo Makabi, a želimo, na tom nivou moramo da igramo svih 40 minuta. Samom pobedom u Madridu Makabi je pokazao da nije iznenađenje, već sjajna ekipa koja zaslužuje poštovanje - rekao je Vujošević posle meča sa Barselonom.

Predsednik crno-belih Predrag Danilović smatra da je Partizan već samim plasmanom u četvrtfinale prebacio sva očekivanja u ovoj sezoni, napominjući da to ipak nije razlog da se izgubi „dodir sa realnošću".

Da doguramo što dalje

- Ostvarili smo ogroman uspeh ako se ima u vidu odliv igrača koji smo imali. Po treći put uzastopno smo među osam najboljih timova Evrope. S obzirom na okolnosti, mislim da je ove godine to veći uspeh nego prethodne dve sezone. Do utakmice sa Makabijem imamo veoma težak raspored u NLB ligi i treba biti realan. Naravno da nam je želja da doguramo što je dalje moguće, ali ne smemo da izgubimo dodir sa realnošću - rekao je Danilović.

0 comments:

Постави коментар