недеља, 21. март 2010.

Zvezda izgubila na „Čika Dači"


Metalac srušio lidera prvenstva golom u 94. minutu (2:1), crveno-beli prethodno izjednačili iz penala koji je dosuđen u 90. minutu meča.

Lider se kiksnuo u Kragujevcu! Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su juče od Metalca 2:1 (0:0) u 18. kolu Jelen Superlige! U izuzetno uzbudljivoj i do poslednjeg sudijskog zvižduka neizvesnoj utakmici, golove za jedini tim koji posle četiri prolećne utakmice ima sve pobede postigli su Miljković u 54. i Simović u zaustavnom vremenu, dok je jedini gol za goste iz Beograda delo Bogdanovića iz jedanaesterca u 90. minutu.

Fudbaleri Metalca su se juče našli u nesvakidašnjoj situaciji, svojstvenoj verovatno samo srpskim terenima. Formalno, domaći tim je protiv sebe imao svih 10.000 ljudi, s obzirom na to da je gotovo čitav stadion pružao gromoglasnu podršku beogradskim crveno-belima. Ipak, status gosta na svom terenu nije omeo Milanovčane da se predstave kao izuzetno dobra i organizovana ekipa i na pravi način pokažu da stoprocentan učinak na startu prolećnog dela Jelen Superlige nikako nije slučajan.

Trener Petrović je startnom postavom nagradio Brazilca Kadua za dobru partiju i preokret koji je napravio na utakmici sa Napretkom, međutim, omaleni kreativac je nastavio svoju praksu, da posle jedne dobre partije sledeću utakmicu bude totalno neprimetan i beskoristan.

Krizu, u koju sve dublje tone kao u živo blato, jedini Zvezdin reprezentativac Dejan Lekić demonstrirao je i juče. On je u jednoj od svojih akcija po levoj strani odlično zagradio loptu i došao do izgledne situacije za šut, ali je onda loptu nekontrolisano poslao „nebu pod oblake". Visoki napadač je i drugom poluvremenu imao idealnu šansu, ali je sa peterca glavom prebacio gol.

Pižon je na poluvremenu izveo Kadua, kao i još jednom indisponiranog Perovića, i u vatru poslao Jevtića i Mugošu, koji je ujedno i debitovao. Međutim, promene koje je napravio mu nisu preterano unapredile igru, naprotiv, u 54. minutu Metalac dolazi u vođstvo. Pavlović je uputio, činilo se, jednu prilično bezopasnu loptu, Zvezdina odbrana je smušeno reagovala, nje se dokopao Miljković, koji je šalje iza leđa nemoćnog golmana Stamenkovića. Zvezda nakon primljenog gola još jače steže obruč oko gola domaćih, ali se nije pretrgla u stvorenim šansama.

Kada su „Delije" lagano krenule da gube nadu da će njihov tim izbeći poraz, u 90. minutu meča jedan kontakt s loptom Dragutinovića u kaznenom prostoru sudija Glođović karakteriše kao igranje rukom i sudi najstrožu kaznu, koju Bogdanović pretvara u izjednačenje. Da gosti ipak napuste „Čika Daču" tužni potrudio se rezervista Simović u sudijskoj nadoknadi vremena, kada se u jednom kontranapadu našao sam na levoj strani i preciznim udarcem u suprotan ugao naterao crveno-bele na kapitulaciju.

Katastrofalan dan juče imao je sudija Glođović, koji nije uspevao da održi red na terenu, te su se fudbaleri oba tima „krljali" i svađali gde god su stigli. Glođović je situaciju zbog koje je sam kriv pokušavao da rešava žutim kartonima (čak osam), ali u momentu kada je za to već bilo isuviše kasno. Klupa crveno-belih, kao i funkcioneri najtrofejnijeg srpskog kluba prisutni na stadionu, imali su pregršt pritužbi na odluke arbitra iz Vrbasa.

0 comments:

Постави коментар