среда, 27. јануар 2010.

Partizan igra protiv Panatinaikosa


Bez najboljeg igrača, povređenog Aleksandra Marića, košarkaši Partizana večeras će otvoriti Top 16 fazu Evrolige u kojoj će se takmičiti četvrtu sezonu zaredom. Protivnik je aktuelni šampion Evrope Panatinaikos, koji takođe ima problema sa povredama, što crno-belima daje malu nadu u pobedu.

Bez pritiska i moranja, srpski šampion hrabro će uči u duel sa Panatinaikosom.
- Jedino što moramo, jeste da se borimo do kraja, bez obzira na konačan ishod. Na to nas obavezuje istorija kluba, ali i armija navijača. Nemamo Marića u timu, što ne znači da ćemo se predati unapred – rekao je Vujošević po dolasku u Grčku.
Trofejni stručnjak priznaje da mu je vest o Marićevom odloženom povratku na parket veoma teško pala.

- Mislim da sam previše emotivno reagovao na vest da Aleksa neće biti još neko vreme na terenu. Pogotovu jer se radi o igraču koji je važan za Partizan, a koga je upravo ovaj klub učinio jako važnim. Ujedno očekujem i veću želju igrača da se što pre oporavi i vrati na teren. Inače, svi oni koji su ovo shvatili kao kritiku našeg medicinskog tima su u krivu. Imam potpuno poverenje u doktora Mladena Maksića, koga smatram za najboljeg sportskog doktora sa kojim sam sarađivao - istakao je Vujošević.

Najtrofejniji evropski stručnjak svih vremena Željko Obradović, nema iluziju da će bilo koji duel u drugom krugu biti lagan za njegov tim.

- Završeno je sa lakim mečevima, više popravnog nema, tako da svakoj utakmici pristupamo kao finalu. To se posebno odnosi na našu dvoranu, gde kiksa prosto ne sme biti. Partizan jeste oslabljen, ali imaju oni još municije u rezervi. Na kraju krajeva, ni mi nismo kompletni od početka sezone - jasan je Obradović.

Iskusni trener upoznat je do tančina sa mogućnostima srpskog prvaka.

- Treći put zaredom se sastajemo, tako da tajni nema. Odsustvo Marića usloviće pomeranja u njihovom timu, a veća minutaža očekuje Slavka Vraneša. Veoma su agresivni u odbrani, na ivici faula, dok i protiv najboljih timova uspostavljaju dominaciju u skoku.

Znači tu se mora posebno obratiti pažnja i neutralisati Veselog, Đekića, pa čak i Mekaleba, koji koš napada iz drugog plana.

Opasnost vreba sa više strana, a na nama je da ih preduhitrimo – istakao je Obradović.
Utakmica prvog kola Top 16 faze Evrolige između Panatinaikosa i Partizana igra se u atinskoj dvorani OAKA (20).

0 comments:

Постави коментар