уторак, 26. јануар 2010.

Vujošević: PAO je veliki favorit


Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je PAO veliki favorit u meču 1. kola Top 16 faze, ali da će njegov tim dati sve od sebe i pokazati dostojanstvo.

"Nalazimo se u izuzetno teškoj grupi, ali ćemo na svakom meču braniti svoje dostojanstvo. Panatinaikos je veliki favorit, ima neke probleme sa povredama igrača, ali mislim da je nama teže zbog neigranja Aleksandra Marića. Na terenu će svi da pruže maksimum, a videćemo za šta će to biti dovoljno", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Centar srpskog šampiona Marić već nekoliko nedelja ne igra zbog povrede, a Vujošević je istakao da nije zadovoljan tokom oporavka.

"Oporavak Marića ne ide dobro. Ako se ovako nastavi ne znam da li će biti spreman i za finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu", kazao je Vujošević.

Strateg Partizana ponovio je da je prezadovoljan samim plasmanom u Top 16 fazu Evrolige.

"Nije u pitanju samo plasman među 16 najboljih ekipa Evrolige. Ovaj tim u Evroligi igra na račun poena koje je osvojio potpuno drugačiji sastav Partizana prošle sezone. Ipak, ovi momci su dokazali da imaju kvalitet kakav su imale i prethodne generacije", zaključio je Vujošević.

Partizan i Panatinaikos, aktuelni šampion Evrope, već četvrtu sezonu uzastopno igraju međusobne utakmice u Evroligi, a prošle sezone "crno-beli" su baš protiv atinske ekipe odigrali premijerni meč u Beogradskoj Areni. Na toj utakmici oboren je i rekord po broju gledalaca u Evroligi.

Košarkaš Partizana Dušan Kecman, koji je prošle sezone igrao za Panatinaikos, ocenio je da Atinjani praktično nemaju slabu tačku u timu.

"Znamo ekipu Panatinaikosa iz prethodnih sezona, igraju dobru košarku. Teško im je pronaći slabe tačke, ali možda ih je malo omela povreda Marka Batista. Mislim da će energija i borba u odbrani odlučiti pobednika utakmice", kazao je Kecman.

Utakmica prvog kola Grupe E između Panatinaikosa i Partizana igra se u sredu od 20 sati u Atini. Dan kasnije u drugoj utakmici ove grupe Barselona dočekuje grčki Marusi.

0 comments:

Постави коментар