понедељак, 25. јануар 2010.

Partizan pobedio Zadar!


Košarkaši Partizana pobedili su sinoć ekipu Zadra u 18. kolu Jadranske lige, rezultatom 86:74, i na taj način se revanširali hrvatskom timu za poraz u prvom delu regionalnog takmičenja. Iako je srpski šampion u pojedinim trenucima sinoćnjeg susreta vodio i sa više od 20 poena prednosti, gosti su uspeli da se vrate u meč i finiš susreta učine zanimljivijim, ali su crno-beli na kraju ipak zasluženo slavili sa potrebnih 12 poena razlike, dakle sa poenom više nego što su u Zadru izgubili.
Izabranici Duška Vujoševića nametnuli su svoj način igre od samog početka i serijom od 11:0 već polovinom prve četvrtine stekli dvocifrenu prednost (16:6), koju su sve do poslednje deonice gotovo neprekidno uvećavali. Blistao je juče sve odgovorniji Lorens Roberts (15 koševa, osam skokova, 24 indeksnih poena), koji je u prve tri četvrtine i pravio osnovnu „razliku" na terenu, ali se ispostavilo da se u odlučujućim momentima može računati i na mlađe igrače. Meč je praktično dobijen već početkom drugog poluvremena, kada je Partizan punih pet minuta sprečavao Zadrane da postignu koš, odnosno kada je i napravljena prednost od 20 i kusur poena razlike (60:39, 65:43). Činilo se tada da će crno-beli rutinski privesti meč kraju, ali se gosti ipak nisu predavali. Napadali su preko raspoloženih Rančića, Stipčevića i Ružića, uspeli da se vrate u meč i približe se na 11 poena, ali su Veseli, Kecman i Đekić ipak obezbedili potrebnu prednost, koja će Partizan odvesti na fajnal-for u slučaju da bude imao isti broj bodova kao i Zadar. Najavljeni navijači Zadra, očekivano, ipak se nisu pojavili u dvorani „Pionir", ali je meč odigran pred gotovo 5.000 partizanovih navijača.

PARTIZAN: Roberts 15 (8sk, 4uk), Mekejleb 9, Kecman 9, Strahinja Milošević 6, Rašić 7 (1/5 za tri), Lešić, Mitrović 4, Božić 6, Veseli 10 (6sk), Đekić 9, Vraneš 9 (8sk), Stevan Milošević 2.

ZADAR: Rančić 16, Perić 7, Stipčević 16, Boisa 7, Marčinković, Ružić 15, Bilan, Douns 7, Morović 4, Car, Škifić, Pleisted 2.

VUJOŠEVIĆ: KORAK BLIŽE FAJNAL-FORU

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da su crno-beli trijumfom nad Zadrom napravili veliki korak ka plasmanu na završni turnir regionalnog takmičenja.

- Hvala navijačima koji su došli da nam pomognu, mada moram da primetim da su „plava" i „bela" loža ponovo bile prazne, odnosno da ima specijalnih navijača za specijalne utakmice. Bilo kako bilo, mi smo nastavili sa pobedama i ostvarivanjem zacrtanih ciljeva. U finišu utakmice namerno nisam hteo da ubacujem u igru neke igrače koji su napravili 20 poena razlike, jer i ovi mlađi košarkaši moraju da nauče da ubacuju bitne šuteve. Sve u svemu, voleo bih da se pored Partizana i Cibone na završnom turniru nađe i Hemofarm, a četvrtog učesnika zaista nije lako predvideti u ovom trenutku - rekao je Vujošević.

0 comments:

Постави коментар