понедељак, 25. јануар 2010.

Odigrane prve utakmice 19. kola španske Primere



Barselona je protiv Valjadolida u gostima sa 3:0 zabeležila treću pobedu u nizu i sada ima osam bodova više od Reala koji u nedelju dočekuje Malagu. Sevilja je samo dva puta šutnula u okvir gola Almerije ali je Negredo uspeo jednom da pogodi za kraj crne serije. Deportivo je sa 3:1 savladao Atletik Bilbao, a strelac je bio i Žuka.

Barselona je lako savladala Valjadolid, a u roku od samo dva minuta u prvom poluvremenu Ćavi i Alveš su doneli dva gola prednosti za Katalonce. Novu, 15. pobedu u sezoni potvrdio je Lionel Mesi u 56. minutu.

Sevilja je u poslednja četiri kola svaki put izgubila, a seriju poraza je prekinula minimalnom pobedom nad Almerijom. Gol odluke postigao je Negredo u devetom minutu meča na kojem su igrači Sevilje samo dva puta šutirali u okvir gola. Ivica Dragutinović odigrao je ceo meč, a u 15. minutu je dobio žuti karton.

U poslednjem meču dana Deportivo je na ’Riazoru’ sa 3:1 savladao Atletik iz Bilbaa. Filipe je u 49. minutu doneo prednost domaćem timu, a deset minuta kasnije udvostručio ju je bivši fudbaler Partizana Brazilac Žuka. U 80. minutu Baskijci su uspeli da smanje zaostatak autogolom defanzivca Kolota, a konačan rezultat postavio je Alvarez minut pre kraja meča.

Rezultati 19. kola Primere:
Sevilja – Almerija 1:0 (1:0)
Negredo 9
Valjadolid – Barselona 0:3 (0:2)
Ćavi 21, Alveš 22, Mesi 56
Deportivo – Atletik Bilbao 3:1 (0:0)
Filipe 49, Žuka 59, Alvarez 89 – Koloto 80ag

nedelja:
Heres – Osasuna
Espanjol – Maljorka
Sporting Hihon – Rasing
Tenerife – Valensija
Viljareal – Saragosa
Hetafe – Atletiko Madrid
Real Madrid - Malaga

0 comments:

Постави коментар