понедељак, 25. јануар 2010.

Portugalca čeka duplo veća zarada u Dubaiju


Almami Moreira prihvatio je finansijske uslove Al Ahlija iz Dubaija, koji su za 50 odsto bolji nego u Partizanu, pa bi već danas mogao da postane član šampiona Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ostalo je samo da uprave dva kluba utanače sve detalje transfera, klub sa srednjeg istoka želi da Moreira ove zime dođe na pozajmicu, a tek na leto da bude otkupljen za cifru od 1,2 miliona evra.

Međutim, odlični vezista bi se odmah prebacio na kasu Arapa i dobijao oko 700.000 evra godišnje. Menadžer Partizanovog kreatora igre Saša Simić veruje da bi posao mogao da bude okončan već danas po podne.

- Moreira je prihvatio uslove Al Ahlija, koji su u međuvremenu povećani, pa su sada za 50 odsto bolji od onih koje ima u Partizanu. Ostalo je da se dogovore dva kluba, a to bi moglo da se dogodi već danas na novoj rundi pregovora. Ekipa iz Dubaija želi da Moreira sada dođe na pozajmicu od šest meseci, uz mogućnost da njegov kompletan ugovor koji ga za crno-bele veže do 2012, bude otkupljen na leto. Mislim da će biti obavljen transfer, odnosno, da će klubovi pronaći zajednički jezik - rekao je Simić.

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor tvrdi da su sve tri strane zadovoljne aranžmanom i da praktično samo potpis na papiru nedostaje da posao bude ozvaničen.
- Igrač je zadovoljan uslovima, već ih je prihvatio, a i mi u Partizanu smo zadovoljni ponudom kluba iz UAE. U Emiratima su petak i subota neradni dani, tako da juče i prekjuče ništa nismo mogli da konkretizujemo, ali očekujem da bismo već danas ili, eventualno, sutra mogli da okončamo pregovore. Moreira bi za početak otišao kao pozajmljen igrač, ali bi bio na platnom spisku Al Ahlija. Spekuliše se cifrom od 1,2 miliona evra kada se govori o obeštećenju, ali ćemo u stvari tek u maju da razgovaramo o visini transfera - objasnio je Grubor.

Moreira je do sada bio ubedljivo najplaćeniji fudbaler „parnog valjka", s 450.000 evra godišnje, i utisak je da je to bio osnovni razlog da ga se Partizan odrekne. Očigledno ni prodaja Adema Ljajića Fiorentini za sedam miliona evra nije uspela toliko da popravi finansijsko stanje da bi „doktor Mo" ostao u timu. Treneru Goranu Stevanoviću, koji je želeo i Moreiru i Sašu Ilića u timu, ostalo je sada samo da se nada da će makar Lamin Dijara ostati u Partizanu, iako je poznato da se već danima čeka nova i bolja ponuda Gacijantepa za senegalskog golgetera.

0 comments:

Постави коментар