уторак, 26. јануар 2010.

Egipat se plasirao u polufinale KAN


Reprezentacija Egipta savladala je Kamerun sa 3:1 posle produžetaka i plasirala se u polufinale Kupa afričkih nacija.

Kamerun je poveo u 27. minutu posle autogola kapitena Egipta Hasana. Egipćanima je izjednačenje doneo upravo Hasan golom u 39. minutu posle loše intervencije golmana Kamenija. Do kraja regularnih 90. minuta nije bilo golova, ali su Egipćani golovima Gedoa u 93. i Hasana u 95. minutu obezbedili prolaz u polufinale u kome će se sastati sa reprezentacijom Alžira.

Ovaj susret bio je repriza finala odigranog u Egiptu 2008. godine i u tom susret Egipat je slavio i postao šesti put prvak Afrike.

Prvi gol na meču pao je u 26. minutu. Emana je izveo korner, a Hasan je lošom reakcijom na prvoj stativi posle udarca glavom loptu poslao pod prečku svog gola.

Kapiten Egipta Ahmed Kamel Hasan i rekorder po broju nastupa za nacionalni tim svoje zemlje postiže izjednačujući gol jedanaest minuta kasnije. Hasan je šutirao sa preko 30 metara, a golman Kameni je loše reagovao i lopta se odbila od zemlje i završila u njegovoj mreži.

Oba tima su u drugom poluvremenu više razmišlala o tome kako da sačuvaju sopstvenu mrežu. Egipat je imao priliku da pobedi već u regularnih 90. minuta kada se Moteb našao u odličnoj prilici ali je loše šutirao.
Prvi produžetak je počeo katastrofalno za Kamerunce. Jedan od naiskusnijig igrača u reprezentaciji Kameruna Žeremi u želji da vrati loptu golmanu praktično asistira Mohamedu Gedou i ovaj lako postiže gol u 93. minutu.

Dva minuta kasnije Ahmed Hasan je izveo slobodan udarac, Kameni je ponovo pogrešio i lopta se od njega odbila u gol. Ipak posle ponovljenog snimka se jasno videlo da lopta nije prešla celim obimom gol crtu i da je sudija napravio veliku grešku kada je pokazao rukom ka centru igrališta. Egipat je u 95. minutu poveo sa 3:1 i to je bio i konačan rezultat meča.

Do kraja utakmice Kamerunci nisu uspeli ozbiljnjije da ugroze gol Hadarija, a u 113. minutu crveni karton je dobio defanzivac Kameruna Čeđou.

Egipat se u polufinalu Kupa afričkih nacija sastaje sa Alžirom, koji je takože posle produžetaka savladao Obalu slonovače.

Fudbaleri Alžira plasirali su se na Svetsko prvenstvo, pošto su u majstorici u Kartumu (Sudan) pobedili upravo Egipat sa 1:0. Zbog potpuno identičnog skora u kvalifikacionoj grupi Egipat i Alžir igrali su na neutralnom terenu majstoricu za plasman na SP 18. novembra 2009. godine.

0 comments:

Постави коментар