понедељак, 25. јануар 2010.

Čelsi ide dalje, Everton ispao


U utakmicama 4. kola engleskog FA kupa Čelsi, Fulam i Bolton su bez većih problema slavili dok je Birmingem u gostima slavio protiv Evertona.

Vigan je protiv najstarijeg ligaškog kluba na svetu Nots Kauntija stigao prednost od dva gola i na kraju je bilo 2:2, a za tim koji nastupa u Premijer ligi debitovao je golman srpske reprezentacije Vladimir Stojković. Domaći tim je vodio sa 2:0 posle golova Hjudžisa i Dejvisa, a gostima su revanš na svom stadionu obezbedili Skotland i Votson golovima u drugom poluvremenu.

Čelsi je u meču sa Preston poveo preko Anjelke u 37. minutu. Tim čiji je menadžer Daren Ferguson, sin Aleksa Fergusona, imao je dobru priliku u 45. minutu preko Kartera, ali je nije iskoristio. Konačan rezultat postavio je Danijel Staridž već u trećem minutu nastavka. U ekipi Čelsija ceo susret su sa klupe odgledali Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Susret između dva premijerligaša Portsmuta i Sanderlenda obeležio je Nigerijac Utaka sa dva gola. Gosti su poveli preko najboljeg strelca, ove sezone fantastičnog Darena Benta u 15. minutu. Utaka je prvi gol postigao tri minuta pre kraja prvog poluvremena, a pobedosni gol je postigao u 57. minutu.
Ekipa Birmingema je nastavila da beleži odlične rezultate ove sezone i savladala je Everton u Liverpulu. Benitez je doveo goste u vođstvo golom već u sedmom minutu, a Ferguson je u 40. minutu povisio prednost svog tima na dva gola. Osman je u 56. minut smanjio na 2:1, ali ekipa Dejvida Mojesa nije uspela da dođe do izjednačenja.

Vulvsi i Kristal Palas igrali su nerešeno 2:2, pa ih očekuje revanš meč, ovoga puta u Londonu. Nenad Milijaš je meč posmatrao sa klupe.

0 comments:

Постави коментар