петак, 29. јануар 2010.

"Pobede koje obavezuju" - Vujošević


Duško Vujošević smatra da se jedan novi tim Partizana na pravi način prilagodio moćnoj evropskoj eliti i stekao zaviden autoritet među bogatijim klubovima. Pobede u društvu najboljih su obevaza da se nastavi sa stvaranjem boljih uslova za rad, jer samo tako se može do još većih dostignuća.

Partizan više nije iznenađenje, jer za nekog ko je godinama u klinču sa evropskim velikanima se to ne može reći. Iako svake godine prolaze težak put stvaranja tima crno-beli ne uzmiču pred mnogo bogatijim klubovima. Partizan je slavio u Atini protiv aktuenlog šampiona Evrope i time samo još više podigao sopstvene standarde.

„Kada se nađete u društvu sa najboljima, onda se dešava da čovek promeni i način ponašanja, odevanje.... Mi smo na izazove u Evroligi odgovorili još jačim radom na treninzima, boljim ponašanjem i tako smo došli smo do visokog nivoa koji pokazuje efekat i na utakmicama. Nećemo se menjati ni posle pobede u Atini, ostajmeo isti. Ovakve pobede su samo obaveza više da nastavimo sa radom“, kaže Vujošević

Strateg crno-belih smatra da je Partizan stigao do zavidnog rejtinga u Evropi i da više ni jedan rival ne shvata olako duel sa crno-belima. Vujošević zna i kako se može do još većih dostignuća.

„Stičemo jedan novi autoritet, koji ne može da zameni veliki novac, ali nam sigurno daje određenu specifičnu težinu kod rivala. To je dobro i za Partizan, ali i za srpsku košarku u celini. Ono što možemo da uradimo je da popravimo uslove za rad, da pojačamo rad na selekciji igrača, kako bi najbolji domaći igrači pre inostranstva stigli u Partizan. Samo tako možemo do još boljih rezultat“, rekao je Vujošević

0 comments:

Постави коментар