понедељак, 25. јануар 2010.

Navijači Zadra nepoželjni u „Pioniru"?


Trener Partizana Duško Vujošević pozvao je simpatizere svog kluba da u što većem broju ispune „Pionir" i pomognu crno-belima da osvoje nove bodove. U tom svetlu Partizan je odlučio da đaci i studenti mogu besplatno da posmatraju derbi regionalne lige.

Inače, o želji navijača Zadra da dođu u Srbiju čelnici Partizana saznali su od hrvatske policije koja je nakon dobijanja dojave o tome odmah obavestila ljude iz Humske.

Od tada u ime Partizana pregovore sa hrvatskom stranom vodi poslovni direktor Mlađan Šilobad, koji je jasno stavio do znanja da tim iz Humske neće ostaviti karte za goste, niti će obezbediti poseban deo hale.



NLB liga, 18. kolo

Danas:
FMP - Helios (18.00)
Partizan - Zadar (19.30, TV Košava)
Radnički - Crvena zvezda (20.30)
Široki - Bosna (20.15)
Cedevita - Budućnost (18.00)
Olimpija - Zagreb (19.00)
Nedelja:
Cibona - Hemofarm (17.00)
Tabela: Cibona 14/3, Partizan 12/5, Budućnost 11/6, Olimpija 11/6, Zagreb 11/6, Zadar 10/6, Hemofarm 10/6, Cedevita 8/9, Crvena zvezda 7/10, Radnički 7/10, FMP 5/12, Široki 5/12, Helios 4/13, Bosna 3/14.
Parovi 19. kola, subota 30. 01: Olimpija - FMP (17), Zagreb - Radnički (20), Crvena zvezda - Cedevita (19.30), Bosna - Partizan (20.15), Hemofarm - Helios (19), Budućnost - Široki (19). Nedelja 31.01: Zadar - Cibona (20).


- Radi se o grupi najvatrenijih navijača, koji imaju jaku želju da se pojave u „Pioniru". Za sve bi bilo najbolje da se navijači Zadra ne pojave u Beogradu. Po pravilima NLB lige zabranjeno je organizovano dovođenje navijača, pa u skladu sa tim mi nećemo obezbediti karte za navijače Zadra, niti ćemo ostaviti posebno mesto u hali. Nama ne trebaju navijači koji će da provociraju. To je jedino u ovoj priči što se tiče Partizana, za sve ostalo mi nismo nadležni - poručio je Šilobad.

Trener Duško Vujošević smatra da želja navijača Zadra da dođu u Beograd govori koliko je gostima bitno da slave u „Pioniru".

- Zadar je upravo pred ovu utakmicu promenio trenera jer su to poslednji pokušaji da obezbedi ulazak u fajnal-for i verovatno organizaciju samog fajnal-fora. Određen je trener (Danijel Jusup, prim. aut.) koji je odličan stručnjak. On ima podršku navijača Zadra, a jedan broj navijača čak hoće da prati Zadar i da bude prisutan na utakmici u „Pioniru", što govori o jednoj vrsti euforije srazmerne važnosti utakmice i želji da se utakmica dobije. Potrebna nam je velika podrška publike, jer i mi smo prilično potrošeni i nismo kompletni, tako da bih stvarno voleo da se pokaže i da nema specijalne publike za specijalne utakmice, već da Partizan ima podršku uvek kada mu je potrebna, a sada to svakako jeste - rekao je šef stručnog štaba Partizana.
U Partizanu kažu da oni za svaku utakmicu imaju dovoljan broj redara i policajaca koji obezbeđuju utakmice i da je na njima da otklone sve eventualne sukobe.

- Karte za utakmicu sa Zadrom se puštaju u slobodnu prodaju i nikome ne možemo da zabranimo da ih kupi, niti da proveravamo ko ih kupuje. Mi za svaku utakmicu angažujemo dovoljan broj redara i policije da se staraju o miru i redu u hali, pa će tako biti i ovog puta. Mislim da će policija reagovati na vreme i sprečiti njihov ulazak na tribine - rekao je Šilobad.

0 comments:

Постави коментар