понедељак, 25. јануар 2010.

Gana u polufinalu afričkog Kupa nacija


Fudbaleri Gane plasirali su se u polufinale afričkog Kupa nacija pošto su u Luandi, u četvrtfinalu, savladali domaću selekciju Angole rezultatom 1:0.

Jedini pogodak postigao je Asamoa Gijan u 16. minutu utakmice. U nedelju je na programu još jedno četvrtfinale, a sastaju se Obala Slonovače i Alžir.

Fudbaleri Gane zasluženo su izborili plasman u polufinale kontinentalnog prvenstva minimalnom pobedom nad ekipom domaćina, u zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici do poslednjeg minuta.

Učesnici predstojećeg šampionata sveta, koje predvodi srpski stručnjak Milovan Rajevac, odoleli su žestokom pritisku i naletima reprezentacije Angole, pa je pogodak Gijana na početku susreta bio dovoljan za konačno slavlje.

Gana je igrala dobro i organizovano na sredini terena i u odbrani, a povremeno je pokušavala da kontranapadima uveća vodjstvo. Ipak, Angola je pružila više u drugom delu meča, kada je nošena bučnom podrškom sa tribina stvorila nekoliko veoma povoljnih šansi.

Njeni strelci, međutim, nisu imali sreće, pre svih Manučo i Kali, pa je Gana na kraju zasluženo odbranila minimalnu prednost i u polufinalu će 28. januara igrati sa pobednikom četvrtfonalnog susreta između Nigerije i Zambije. U poslednjem četvrtfinalu, koje je na programu u ponedeljak, sastaju se Egipat i Kamerun.

Gana će na prvenstvu sveta u Južnoj Africi igrati u D grupi sa Nemačkom, Srbijom i Australijom.

0 comments:

Постави коментар