субота, 30. јануар 2010.

Ferguson: Ko kaže da prodajem Vidića?


Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson tvrdi da nema nameru da proda srpskog asa narednog leta. On uverava da dovodjenje novih defanzivaca u timu nije pripremanje terena za Nemanjin transfer u Barselonu, Real ili Milan.

Priču oko odlaska Nemanje Vidića sa „Old Traforda", dodatno je podgrejala informacija da je Ferguson potpisao ugovor sa talentovanim defanzivcem Fulama Krisom Smolingom, koji će se ekipi pridružiti narednog leta. Fudbalska javnost na Ostrvu vidi ovaj potez kao traženje zamene i popunjavanje praznine koja bi nastala Nemanjinom selidbom. Ipak, Ferguson tvrdi da ove dve stvari nemaju nikakve veze jedna sa drugom, iako je Vidić, po svim prognozama, praktično na izlaznim vratima sa „teatra snova".

- Ne znam zašto se takve stvari dovode u vezu i ko je uopšte pominjao Vidićev odlazak. Dovođenje Smolinga nema veze sa prodajom Nemanje Vidića. Jedini razlog što smo potpisali ugovor sa njim je njegov izvanredan potencijal i veliko pojačanje za našu odbranu. Izuzetno je visok, odlično se postavlja u prostoru, dovoljno je brz i sa svojih 20 godina i relativno kratkom profesionalnom karijerom, pokazuje izuzetnu zrelost na terenu. On je, bez ikakve sumnje, budućnost Junajteda - kaze Ferguson.

Kao što se zna, proteklih nekoliko dana Nemanja Vidić je posle kratke pauze ponovo dospeo u žižu interesovanja i vratio status najinteresantnijeg defanzivca na tržištu. Trener Milana, Brazilac Leonardo, lično je apelovao na upravu ovog italijanskog giganta da probaju da preduhitre Barselonu, koja je u tom momentu slovila kao najozbiljniji kupac, i dovedu Srbina na „San Siro". Real ne bi bio Real, kada se ne bi pojavio u tom trenutku i ponudio to tada najveći novac, fantastičnih 35 milion evra, što bi bio novi svetski rekord kada se govori o odbrambenim fudbalerima.

0 comments:

Постави коментар