четвртак, 21. јануар 2010.

Božić ponovo presudio


Petar Božić, kapiten Partizana, trojkom u poslednjoj sekundi doneo crno-belima pobedu u Vršcu - 91:90!
Košarkaši Partizana napravili su veliki preokret u poslednjem minutu derbija 17. kola NLB lige i kao gosti savladali Hemofarm rezultatom 91:90 (24:21, 18:25, 25:23, 24:21).

Meč je rešen trojkom Petra Božića u poslednjoj sekundi, čime je kapiten crno-belih ponovio podvig iz prvog duela ove dve ekipe, kada je trojkom doneo svom timu produžetak, a kasnije i pobedu.
Vujošević: Imali smo mnogo sreće

Trener pobedničke ekipe Duško Vujošević smatra da je Partizan do trijumfa stigao uz pomoć sreće i uprkos čudnom sudijskom kriterijumu.
- Već sam bio obukao sako kada je čestitanje na terenu počelo. Ne bi bilo nezasluženo i da je Hemofarm dobio, ali kada igramo sa njima, treba doći do odlučujuće lopte i onda da tražimo Peru Božića, koji je i u Beogradu dao trojku za produžetak. To je bilo pitanje sreće. Imali smo u najmanju ruku čudan kriterijum suđenja, mnogo naših igrača je izašlo zbog pet ličnih - rekao je Vujošević.
Trener Hemofarma Željko Lukajić nije uspeo da sruši tim sa kojim je 1994. osvojio Kup.
- Nemam neke posebne primedbe na ono što smo pokazali, imali smo želju, angažman, ali žao mi je što smo utakmicu izgubili na ovakav način. Moram da kažem da su iskusni igrači morali da preuzmu odgovornost - rekao je Lukajić.

0 comments:

Постави коментар