четвртак, 21. јануар 2010.

Eliminacija Đorđevića zbog prijateljstva sa određenim ljudima?!


Nenad Đorđević je od pre dva dana zvanično na transfer-listi u Partizanu. Štaviše, telefonom mu je poručeno da je nepoželjan na prozivci u petak za početak priprema, pa da za njega i još nekoliko suvišnih igrača (Kosorić, Brežančić, Vujović) treninzi počinju 21. januara u podne.

Time je samo obelodanjena želja uprave Partizana da se rastane po svaku cenu sa Đorđevićem, koji je ogorčen zbog načina na koji mu je predočeno da je nepoželjan u klubu.

"Mogu da govore šta god hoće, daju neka objašnjenja kako je u pitanju “podmlađivanje ekipe” i slično, ali cela ta njihova priča je, za mene, lažna. Istina je da ovo nema nikakve veze s fudbalom. U pitanju je raščišćavanje nekih drugih računa u kojem sam ja žrtva. Ne znam ko je tačno doneo ovu odluku, ali i ne moram da znam. Jasno mi je da im je namera da me izbace na ulicu, ali im to neću dozvoliti", grmeo je u sredu, preko telefona, Nenad Đorđević, koji se u četvrtak iz Švedske vraća u Beograd.
Za kapitena Partizana nema dileme o čemu se radi. Njegov najveći greh je što je prijatelj sa ljudima koji su doskoro činili sportski sektor crno-belih.

"Bata Mirković, Slaviša Jokanović, Ivan Tomić, Gordan Petrić su bili u upravi, ali su i moji prijatelji. S kim sedim, pijem kafu, družim se, to je moja privatna stvar. Sa nekima od njih sam bio saigrač dugo godina. Izgleda da nekima to smeta, pa sada preko mojih leđa svode neke završne račune", dodaje Đorđević.

A, kako kaže kapiten Partizana, nikad u klubu nije bio problem. Postao je to odjednom, preko noći.

"Bio sam dobar s ovom upravom, ali i s onom pre nje, nikad nisam imao konflikt ni sa kim, nikad pravio probleme. Sa trenerom Stevanovićem isto nema ništa sporno, čak je njegov predlog bio da propustim poslednju utakmicu sa Šahtjorom i ranije odem na odmor. Nije tačno ni, pošto mi se to zamera, da sam u jednim novinama rekao koliko nam para duguju, ali jesam rekao da dugovi postoje. Ili, zar je problem što sam u ime igrača na sastanku sa čelnicima kluba pitao kada ćemo biti isplaćeni", pita se kapiten crno - belih.

Posle dve duple krune, u kojim je njegov doprinos bio ogroman, Đorđević je dočekao da telefonom bude obavešten da ne dolazi na pripreme.
"Ako posle svega to rade meni, kapitenu, koji sam toliko godina tu, šta mogu ostali da očekuju? Sekretar stručnog štaba Ranković me je obavestio da dođem tek 21. januara u podne. Kao da ne znam da tog jutra ekipa putuje u Antaliju. Izgleda da se neko plašio da se sretnemo, da se pogledamo licem u lice, ali srešćemo se sigurno, kad-tad", obećava Đorđević.

Možda, ipak, to bude već u petak, pošto Đorđević razmišlja da se svejedno pojavi na prozivci.

"Nisam još odlučio, možda dođem u petak u “Zemunelo”, to ne može niko da mi zabrani. Pre dve godine, kada sam imao sjajne ponude, nisu hteli ni da razmišljaju o tome da me prodaju, a sada bi da me izbace na ulicu", razočaran je Nenad Đorđević, koji ima ugovor na još dve i po godine sa crno-belima.

0 comments:

Постави коментар