понедељак, 25. јануар 2010.

Derbi okončan u korist Intera


U velikom derbiju 21. kola Serije A, pobedu je odneo aktuelni šampion Italije! Inter je pobedio Milan sa 2:0, golove za Murinjov tim su postigli Milito i Pandev, dok je Ronaldinjo promašio penal!
Inter je napravio ogroman korak ka petoj uzastopnoj tituli šampiona Italije u 174. milanskom derbiju! Murinjov tim pobedio je zahuktali Milan 2:0 (1:0) golovima Milita (10) i Pandeva (65), pa sada prvom pratiocu beži čak devet bodova, doduše, uz meč više u odnosu na „rosonere"!

Milanu u derbiju 21. kola Serije A ništa nije polazilo od ruke, pa ni isključenje Snajdera (aplaudirao sudiji) u 26. minutu suštinski ništa nije promenilo na terenu, da bi promašeni penal Ronaldinja u 92. minutu simbolično dočarao nemoć Leonardovih izabranika u okršaju sa aktuelnim šampionom... Ostao je koji sekund ranije Inter i bez „pocrvenelog" Lusija, ali je svaka nada Milana i mnogo pre bila izgubljena.

Obe ekipe su bile značajno oslabljene sinoć. Domaćin na „Đuzepe Meaci" bez Samjuela Etoa (na Afričkom kupu nacija), povređenih Dejana Stankovića, Tijaga Mote (ušao u drugom poluvremenu), Kristijana Kivua... S druge strane, Leonardo nije mogao da računa na Alesandra Pata, Alesandra Nestu, Đanluku Zambrotu...
Sjajni Pandev je pravio darmar pred golom „rosonera", stigao da pogodi stativu, a onda i da iz slobodnog udarca zapečati sudbinu ljutom rivalu. Izveo je perfektno „slobodnjak" sa dvadesetak metara u 65. minutu i postavio konačnih 2:0 koji, nema nikakve sumnje, Interu donose kapitalnu prednost u borbi za novi skudeto.

0 comments:

Постави коментар