понедељак, 25. јануар 2010.

Mančester prodaje Vidića


Mančester junajted spreman je da na leto proda Nemanju Vidića, a kao zamenu za srpskog defanzivca dovede Đorđa Kijelinija iz Juventusa, prenose ostrvski mediji.

U poslednje vreme dosta se spekuliše o odlasku Vidića sa Old Traforda zbog navodnog sukoba sa Aleksom Fergusonom koji je spreman da ga proda za oko 25 miliona funti Barseloni. S druge strane ,Junajted će polovinu te sume potrošiti za Kijelinija koji je spreman da pređe u Premijer ligu s obzirom na lošu pozicija Juventusa u Seriji A.

Vidić je prethodne dve godine bio najbolji odbrambeni igrač ‘crvenih đavola’ ali ove sezone ima velikih problema sa povredama. Junajtedu je ovo verovatno poslednja šansa da uzme 25 ili više miliona funti za 28-godišnjaka. Mnogi smatraju da reprezentativac Srbije ne može ponovo dostići nivo igre iz prethodnih godina.

S druge strane, 25-godišnji Kjelini je postao standardan član reprezentaciji Italije. Jednako je dobro upotrebljiv na levoj stani odbrane kao i u sredini, a mada često ima problema sa odsustvom koncentracije i nije ni prilično nametljiv kao Vidić, bolji je na lopti od srpskog reprezentativca.

Međutim, Junajted će imati jaku konkurenciju prilikom kupovine Kjelinija jer je za njega prilično zainteresovan i gradski rival Siti. Kjelinijev agent David Lipi bio je prisutan na stadionu Sitija tokom duela ova dva tima u polufinalu Karling kupa.

0 comments:

Постави коментар