четвртак, 21. јануар 2010.

Partizan neće igrati u Areni?


Košarkaši Partizana, po svemu sudeći, neće igrati u „Areni" mečeve top 16 faze Evrolige!Generalni sekretar Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić kaže da je TSS već zakupio termine za duele muške i ženske reprezentacije u Fed i Dejvis kupu (koji se poklapaju sa terminima odigravanja mečeva u kojima crno-beli dočekuju Barselonu i Panatinaikos), i dodaje da nema šanse da se u najvećoj sportskoj hali na Balkanu u to vreme održe neke druge manifestacije.
Želja čelnika Partizana da se Evroliga opet igra u „Areni" i eventualno obori rekord po broju posetilaca (22.567), koji je postavljen prošle sezone protiv Panatinaikosa, ostaće neuslišena. Naime, trenutno najbolji evropski tim Barselona bi u Beograd trebalo da stigne 3. ili 4. februara, a Panatinaikos tačno mesec dana kasnije, što je samo nekoliko dana uoči duela srpskih teniserki protiv Ruskinja, odnosno tenisera protiv Amerikanaca.

Dušan Orlandić ne ostavlja nikakvu mogućnost da se u termine TSS ubaci košarka.

- Teniski savez Srbije je zakupio „Arenu" od 26. januara do 7. februara za Fed kup i od 20. februara do 7. marta za Dejvis kup, i to je minimum vremena za pripremu i održavanje jednog meča koji su propisani pravilima Međunarodne teniske federacije. Teniserke će igrati na tvrdoj podlozi, dok će teniseri igrati na šljaci. Za pripremu ovih terena potrebno je dosta vremena, recimo šljaka mora da se priprema 10-15 dana. Treba tu uračunati i nekoliko dana za pripreme jedne i druge reprezentacije i privikavanje na podlogu. Ne postoji nikakva mogućnost ni da se preko ovih podloga napravi neka druga na kojoj bi se eventualno igrala košarka - izričit je Orlandić.

Za razliku od njega, PR menadžer „Beogradske arene" Jasmina Krstić ostavlja promil šanse da se ostvari želja armije crno-belih navijača.

- Događaji u „Areni" su fiksirani i ne mogu da se pomeraju ili menjaju. Teniski savez Srbije je zakupio termine, tako da su šanse da uklopimo mečeve Partizana jako male, gotovo nikakve. Ipak, mi očekujemo da rukovodstvo Partizana narednih dana s nama kontaktira i inicira sastanak. Možda je moguće tehnički odraditi da se preko tvrde podloge i šljake na kojoj će igrati teniseri postavi podloga za odigravanje košarkaške utakmice, mada mislim da je to suviše komplikovano uraditi - rekla je za Press Jasmina Krstić.

0 comments:

Постави коментар