субота, 30. јануар 2010.

Moreira i Dijara treba da ostanu!


Možda Lamin i Mo žele da naplate svoj trud u inostranstvu, ali razmišljanje o odlasku može samo da im škodi. Moraju što pre da razjasne ostaju li ili idu, a najbolje za sve nas je da ostanu, kaze Mladen Krstajić.

Krstajić, kapiten Partizana i potencijalni sportski direktor crno-belih, smatra da bi klub morao da zadrži Almamija Moreiru i Lamina Dijaru! Novi kapiten smatra da je krajnje vreme da klub „preseče" i zauzme jasan stav kada je u pitanju status dvojice stranaca, od kojih umnogome zavisi igra srpskog šampiona.

Za Dijaru je od početka prelaznog roka zainteresovan Gacijantep, dok je Al Ahli iz Dubaija takođe „na čekanju" dok ne pošalje ponudu za Moreiru.

- Igrači koji su već nekoliko godina ovde, poput Moreire ili Dijare, možda žele da se „naplate" negde u inostranstvu. Ovakve situacije mogu da ih poremete, da ne budu koncentrisani na pripreme, na Partizan... Pojavljuju se menadžeri, predstavnici klubova, i to mora što pre da se reši. Da i njih dvojica budu načisto da li idu ili ostaju, a nadam se rešenju najboljem za sve nas. Najviše bih voleo da svi ostanu, jer ćemo tako na proleće biti jači i bliži trofejima - rekao je Krstajić.

Bivsi reprezentativac objasnio je da talenti koji iz Partizana odu u inostranstvo imaju mnogo veće šanse da uspeju, jer se već u Humskoj naviknu na sistem rada kakav vlada u velikim klubovima.

- Naučio sam u Nemačkoj da moraš da uđeš u ritam kluba. Niko te nije doveo zato što si bogom dan, već zato što misle da imaš kvalitet, da si im potreban i zato te plaćaju. Osnovni zadatak je da se ponašaš kako klub nalaže i da odrađuješ svoje obaveze. Moraš sebi da budeš i trener i predsednik. Zato je lakše kada igrači prođu kroz Partizan, jer ovde su sistem rada, organizacija i disciplina kao u evropskim ekipama.

Kapitenska traka ostala je bez vlasnika kada je Nenad Đorđević dobio otkaz, ali se očekivalo da će je prigrabiti povratnik Saša Ilić. Ipak, odlukom trenera Gorana Stevanovića novi kapiten Partizana je Mladen Krstajić.

0 comments:

Постави коментар