уторак, 26. јануар 2010.

Pobeda Nigerije posle penala


Fudbaleri Nigerije plasirali su se u polufinale Kupa afričkih nacija pošto su posle boljeg izvođenja jedanaesterca pobedili ekipu Zambije.

Za 120. minuta igre nijedna ekipa nije uspela da postigne pogodak pa su penali odlučivali ko će igrati protiv reprezentacije Gane u polufinalu. U prve tri serije svi igrači su bili precizni, a u četvrtoj je golman Nigerije Enejama odbranio udarac Njriende. Odenvinge je postigao gol za 4:3, golman Zambije Mvene je izjednačio na 4:4, a poslednji gol je postigao Enejama za 5:4.

Susret između Nigerije i Zambije bio je najnezanimljiviji od svih četvrtfinblalnih mečeve Kupa afričkih nacija. U prvom poluvremenu samo je jedan udarac bio upućen u okvir gola.

Početkom drugog poluvremena Nigerija je ostala sa desetoricom na terenu jer je isključen Apam Onjekači, ali fudbaleri Zambije nisu uspeli da golom kapitalizuju brojčanu prednost na terenu.

U timu Nigreije se istakao fudbaler Siona Jusuf Muhamed, dok je drugo poluvreme u dresu Zambije obeležio je 19-godišnji Emanuel Majuka, igrač Hapoela iz Tel Aviva.

Sigruni strelci prva tri gola u penal seriji za Zambiju bili su Čivuta, kapiten Katongo i Majuka, dok su za Nigerijce bili precizni Obi Mikel, Obafemi Martins i Obina Nsofo.

Reprezentacija Nigerije se u polufinalu Kupa afričkih nacija sastaje sa selekcijom Gane 28. januara.

0 comments:

Постави коментар