уторак, 19. јануар 2010.

Vest Hem - vlasništvo Salivena i Golda


Dejvid Saliven i Dejvid Gold, bivši vlasnici fudbalskog kluba Birmingem, postali su vlasnici Vest Hema, pošto su kupili 50 odsto deonica tog premijerligaša.
Procena je da su Saliven i Gold platili 172 miliona dolara za polovinu deonica.Sada traže investitore kako bi u potpunosti preuzeli londonski klub.

"Kupili smo 50 odsto akcija i imamo mogućnost da kupimo još 50. Svi partneri su dobrodošli. Svako ko želi da uloži 10 ili 15 miliona funti može da kupi 10 odsto deonica kluba", rekao je Saliven.
"Ovo je važan dan za nas. Posle 20 godina, kupili smo klub koji smo želeli", dodao je on.
Saliven je rekao da će treneru Đanfranku Zoli obezbediti sredstava za pojačanja, da je cilj ostanak u Premijer ligi, ali da će u budućnosti klub pokušati da izbori plasman u Ligu šampiona.

"Prvi zadatak je da sačuvamo premijerligaški status. Verujem da su igrači pokazali veliku posvećenost klubu. Fudbalere i novi upravni odbor ćemo potpuno podržati. U dogovoru sa trenerom ćemo dovesti nove igrače", dodao je on.

Osim Golda i Salivena za kupovinu Vest Hema bili su zainteresovani i direktor ekipe Lotus u Formuli jedan Toni Fernandes, finansijska kompanija Intermarket i italijanski biznismen Masimo Ćelino.

0 comments:

Постави коментар