среда, 27. јануар 2010.

Partizan u Meksiku


U meksičkoj provinciji Puebla u gradiću Belo Horizonte, osnovan je klub Partizan, po uzoru na beogradske 'crno-bele'.

Grupa navijača Partizana u Meksiku osnovala je klub, a generalni direktor Dragan Vučurević objasnio novinarima lokalnih medija razloge. "Partizan je jedan od najvećih klubova u mojoj zemlji i ovo je prvi slučaj da se pravi njegova ispostava daleko od granica Srbije. Želim da na ovaj način popularišem voljeni klub, a Puebla je odlično mesto, jer je fudbal ovde omiljeni sport".

Prvi čovek meksičkog Partizana rekao je da će mali fudbaleri trenirati na šest terena pod kontrolom studenata Fakulteta za fizičku kulturu države Puebla.

Osnovni zadatak biće da se klinci takmiče u organizovanim ligama i da se što pre formiraju košarkaški, tekvondo i šahovski klub, po čemu bi meksički 'crno-beli' počeli da podsećaju na sportsko društvo iz Humske 1.

Dugoročno gledano, Vučurević je zacrtao kao cilj da njegovi fudbaleri zaigraju u dresu beogradskog Partizana.

Član Upravnog odbora Abel Nava podsetio je Meksikance na još jedan važan podatak.

"Partizan je veoma poznat u Evropi. Sa 25 klubova u svojoj porodici već 60 godina obavlja humanu misiju popularisanja sporta. Naš košarkaški trener je zvanično najbolji u Evropi, a u njemu je fudbalski stasao naš bivši selektor Bora Milutinović," rekao je Abel Nava.

0 comments:

Постави коментар