уторак, 26. јануар 2010.

Tepić ovog puta protiv Partizana


Košarkaši Partizana u sredu igraju prvi meč Top 16 faze Evrolige protiv Panatinaikosa, tima za koji igra njihov dojučerašnji saigrač Milenko Tepić.

Reprezentativni bek je sa ’crno-belima’ osvojio triplu krunu prošle godine, a sada igra za prvaka Evrope. „Kada sam odlazio pitao sam se hoću li igrati protiv Partizana. S jedne strane biće lepo, videću prijatelje, biću opet u Beogradu. Ali, s druge, kada izađemo na parket sigurno će proraditi emocije, jer sam proveo tri prelepe godinu u Partizanu, osvojio osam titula“.

Tepić je prošle sezone igrao za Partizan protiv Panatinaikosa u istorijskom meču u ’Areni’, ali će sada ipak igrati u ’Pioniru’.

„U „Areni“ je bilo fenomenalno, protiv Panatinaikosa i CSKA su bili pravi spektakli, ali „Pionir“ ima posebnu energiju. Igrači su navikli na njega, znaju koševe, svaki pedalj parketa, mislim da je gostujućim ekipama daleko teže u „Pioniru“.

PAO brani titulu u Evroligi, a i ove godine je među glavnim favoritima. Ipak, samo je Makabi u poslednjih 20 godina odbranio evropsku krunu.

„Neke tradicije postoje da bi se srušile. Imamo tim da osvojimo Evroligu, ali i posle Top 16 faze gde smo u izuzetno jakoj grupi, u četvrtfinalu nas opet čeka težak rival. Ipak,

da se vratimo na početak, da idemo utakmicu po utakmicu, odnosno sada razmišljamo samo o sledećem duelu sa Partizanom“.

Pre fajnal fora EL Panatinaikos očekuje odbrana trofeja u nacionalnom Kupu protiv velikog rivala Olimpijakosa. Rivalit dva tima se naravno porede sa rivalitetom Partizana i Crvene zvezde.

„Rivalitet je kao u Beogradu, samo što je Atina veći grad pa je izraženiji. Možda Olimpijakos ima malo više navijača, kao Zvezda u Beogradu, ali zato Panatinaikos ima daleko više trofeja, kao Partizan. Razlika između dva derbija je, što, sigurno svi znaju, ne igramo u istoj hali, nema gostujućih navijača. Velike su bezbednosne mere, tenzije, ima problema poslednjih desetak godina“.

Tepić u zelenom dresu igra zajedno sa najboljim igračima Evrope, ali i sveta, jasikevičijusom, Spanulisom, Dijamantidisom, a tu je i Nikola Peković sa kojim je igrao i u ’crno-belom’ dresu.

„Uvek je lakše sa boljim igračima. Dok rival motri na njih, ostaje vam više prostora. Imamo zaista mnogo vrhunskih igrača, ali odlično se slažemo. Naravno, ogromne zasluge ima Željko (Obradović) koji je uspostavio hijerarhiju važnosti. Zato je Panatinaikos najbolji, ima velikog trenera, najbolji rezultat u poslednjoj deceniji“.

Srpskom beku je ovo prva sezona van Srbije.

„ Zadovoljan sam. Prva godina mi je u inostranstvu. Novi klub, novi grad, novi način igranja košarke. Nikad nije postojala dilema, ni pre potpisa, niti sada, zašto sam došao. Igram uz vrhunske igrače, trenira me vrhunski trener u vrhunskom klubu“.

0 comments:

Постави коментар