уторак, 26. јануар 2010.

Partizan u Atini (sreda, 20h)


Košarkaši Partizana u sredu od 20 časova u Atini igraju prvi meč grupe E Top 16 faze Evrolige protiv prvaka Evrope Panatinaikosa.

Partizan i PAO su se do sada sastali deset puta u EL, a odnos pobeda i poraza je 7:3 u korist Grka. Prošle sezone beogradska ’Arena’ je ugostila 22.567 gledalaca koji su bodrili ’crno-bele’ do pobede od 63:56 u meču sa ’zelenima’. U prvom duelu Top 16 faze koji je odigran u OAKA Areni u Atini bilo je 81:63 za Grke. PAO je prvu ovosezonsku fazu završio sa skorom 8:2.

Bek srpskog šampiona Dušan Kecman je prethodne sezone bio član atinske ekipe sa kojom je postao prvak Evrope.

„Ne treba mnogo trošiti reči Panatinaikosu, jer ekipa Partizana se poslednje četiri godine sastaje sa njima što u prvoj fazi, što u Top 16 fazi Evrolige. Radi se o jednom jako kvalitetnom sastavu sa izuzetnim grčkim igračima, reprezentativcima, strancima koji su duži niz godina tamo, trenerom Željkom Obradovićem koji odlično vodi taj tim. Mi idemo u Atinu da pokušamo da odigramo što je moguće bolje u trenutnoj situaciji, da damo svoj maksimum. Oni imaju problema sa povredama pojedinih igrača u poslednje vreme. Mi idemo tamo rasterećeni, da pokušamo da odigramo na nivou na kom smo odigrali nekoliko utakmica u dosadašnjem toku Evrolige, a ako to bude dovoljno za eventualni egal mi ćemo se prihvatiti te odgovornosti i pokušati da odigramo što je moguće bolje“, rekao je Kecman.
“Prošle godine sam samo želeo da izbegnemo Partizan, ove je ista situacija sa Panatinaikosom. U pitanju je ekipa koja igra dobru košarku, teško je pronaći slabu tačku. Podjednako su jaki spolja i pod košem, mada ih je povreda Batista malo omela, jer je jedini klasičan centar Peković. Međutim, ovu utakmicu dobija fantastična energija i borba u odbrani. Oni su favoriti, a mi idemo da vidimo koliko možemo, “ dodao je Kecman.

Trener ’crno-belih’ Duško Vujošević istakao je veliki uspeh koji je Partizan ostvario samim ulaskom u narednu fazu takmičenja, nastavivši kontinuitet koji već dugo postoji u redovima tima iz Humske:

„Sa velikim zadovoljstvom očekujemo početak takmičenja u Top 16 fazi Evrolige. Nije samo pitanje toga što smo se plasirali među šesnaest najboljih u Evropi, nego što Partizan ove godine igra Evroligu zahvaljujući bodovima i rezultatima nekog prethodnog tima, i što igra na ovakav način, što je u grupi koja je bila jako teška uspeo da se plasira dalje, samim tim ova ekipa se kvalifikovala za apsolutno dostojnog naslednika onog tima koji je pravio rezultate prethodnih godina. Dakle, i ovaj tim ima kvalitet koji Partizan u kontinuitetu pokazuje i to je nešto što nas posebno raduje. Ušli smo u izuzetno tešku grupu, ali mi imamo svoje dostojanstvo i branićemo ga na svakoj utakmici".
"Raduje me što idemo u Atinu i što ćemo se videti sa ljudima koji su iz Partizana, ali sa druge strane nisam oduševljen što se sa njima takmičarski sastajemo na ovakav način, jer to se i suviše često dešava poslednjih godina. Međutim, kada dođe do te utakmice, oni su veliki favoriti. Imaju svoje povrede, ali s obzirom na roster igrača i mogućnosti koje imaju, sigurno je da ova povreda Marića nama daleko teže pada, nego njima povrede njihovih igrača. Ne radi se o kvalitetu jedan na jedan nego mogućnosti zamene i dužoj klupi, koja podrazumevima da tim može da funkcioniše i u slučaju povrede igrača, što kod nas iz dobro poznatih razloga nije slučaj. Daćemo, sve od sebe, borićemo se, nećemo nikoga a priori respektovati, međutim veliki favoriti su košarkaši Panatinaikosa,“ istakao je Vujošević.

Košarkaši Partizana će u Top 16 fazi Evrolige igrati u novoj opremi. Novi dresovi su dizajnirani samo za potrebe kluba iz Humske, a tehnički sponzor ’Kappa’ je izašao u susret i za šampione napravio dres upravo po idejama KK Partizan. Dres Partizana od ove sezone ima novinu: u okviru broja igrača ispisane su reči pesme „Da volim crno-bele“, što je i deo novog ’Kappa’ unikatnog dresa.

U drugom meču grupe španska Barselona će ugostiti drugi atinski tim, Marusi.

0 comments:

Постави коментар