понедељак, 25. јануар 2010.

Lane neće u Liverpul?!


Reprezentativac Srbije i član Standarda Milan Lane Jovanović odbio je da potpiše ugovor sa Liverpulom koji bi mu garantovao zaradu od deset miliona evra (devet miliona funti) za tri godine, prenosi engleski „Dejli star"!

Prema njihovim izvorima, momak iz Bajine Bašte nije želeo da se obaveže na vernost velikanu sa „Enfild rouda", jer nije siguran da će Rafael Benitez ostati na klupi tog tima, a upravo slavni španski stručnjak insistira da najbolji fudbaler Belgije pojača redove „redsa" u letnjem prelaznom roku. Takođe, za Jovanovića je opasno zagrizao i Birmingem, koji je spreman da mu ponudi nešto veća godišnja primanja od Liverpula.

Vihorni krilni vezista u izjavi za Press je zagonetno konstatovao da je vest o njegovom odbijanju Liverpula još jedna u nizu novinskih spekulacija, odnosno da je prestao da se opterećuje pričama o letnjem transferu.

- Već dva meseca nisam dao izjavu o nastavku karijere. Sve su to spekulacije, a ja sam odavno prestao da se opterećujem novinskim napisima. Uopšte ne razmišljam o tome gde ću da igram naredne sezone, niti to želim da komentarišem. Neću da ispadne da je Lane samoreklamer. Kada budem potpisao ugovor sa nekim klubom, srpski novinari će to prvi saznati - poručio je Milan Lane Jovanović.
Međutim, engleski „Dejli star" tvrdi da je Jovanović decidirano rekao čelnicima Liverpula da ne želi da karijeru nastavi na „Enflid roudu". Pored toga što je sudbina Rafala Beniteza krajnje neizvesna, reprezentativac Srbije je odlično upoznat sa činjenicom da igrači na njegovoj poziciji u Liverpulu nisu imali mnogo sreće u bližoj prošlosti.

- On se plaši da će Benitez dobiti otkaz, i to mu je veliki problem. Takođe, upoznat je s činjenicom da se fudbaleri koji su kupovani za velike pare, a igraju na sličnoj poziciji, nisu proslavili na „Enfildu". Jovanović ne bi želeo da doživi sudbinu Robija Kina, Pitera Krauča, Rajana Babela ili Krega Belamija. On je upoznat sa svim tim stvarima i zbog toga nije spreman da rizikuje - objasnio je neimenovani Jovanovićev prijatelj za „Dejli star".

S druge strane, Birmingem je spreman da plati između šest i po i devet miliona funti za transfer Jovanovića, a očekuje se da narednih dana počnu pregovori tog kluba sa čelnicima Standarda iz Liježa. Za usluge Jovanovića, prema pisanju pojedinih medija, zainteresovan je i Milan. Milan Jovanović je nedavno proglašen za najboljeg fudbalera Belgije u prošloj sezoni, a u dosadašnjem toku ove postigao je 12 golova na 21 utakmici. U dresu Srbije odigrao je 22 susreta i postigao 10 golova.

0 comments:

Постави коментар