понедељак, 25. јануар 2010.

Ilić stiže, Moreira odlazi


Saša Ilić „oduzeće" kapitensku traku Nenadu Đorđeviću, a mesto u timu Almamiju Moreiri! Nekadašnji reprezentativac potpisaće danas novi ugovor s Partizanom, pošto je prethodno, juče u prepodnevnim časovima, u neformalnom razgovoru s Albertom Nađom utanačio sve detalje buduće saradnje. S druge strane, u Humsku je stigla i zvanična ponuda šampiona Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Ahlija za Moreiru.
Portugalac je juče s ekipom otputovao na pripreme u Antaliju, ali će, po svemu sudeći, već početkom sledeće nedelje morati da se preseli u još toplije krajeve, u Dubai.

Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je da je transfer Moreire još uvek u magli, ali je zato potvrdio da je sve dogovoreno sa Ilićem.

- Postigli smo dogovor sa Saletom za pet minuta. On će danas obaviti sve formalnosti, potpisaće ugovor na dve i po godine. U toku dana obaviće i lekarske preglede, kako bi već u subotu mogao da se priključi ekipi u Antaliji. Videćemo šta će biti s Moreirom, zasad je sve to još u magli. Budu li čelnici Al Ahlija ponudili dobre uslove, bićemo raspoloženi da pregovaramo o prodaji Moreire. Obeštećenje? Ne bih mogao sada o tome ništa da kažem - istakao je Đurić.
Član Upravnog odbora Albert Nađ, koji je ujedno koordinator za sportska pitanja, praktično je odradio najveći deo posla da se u Humsku vrati Saša Ilić. Bivši saigrači, koji su zajedno vodili Partizan do Lige šampiona i evropskog proleća u Ligi UEFA, pregovarali su u više navrata, a juče pre podne postigli su konačan dogovor da Ilić ponovo zaduži svoj crno-beli dres s brojem 22.

Bivši igrač Salcburga je po okončanju pregovora rekao da je želja svakog igrača poniklog u Partizanu da se jednom vrati u klub i u crno-belom dresu završi karijeru...

- Osećam se kao da nikad nisam ni odlazio. Želim da pomognem da odbranimo duplu krunu na domaćoj sceni, a onda da učinimo nešto više i na međunarodnom planu. San svakog igrača koji je ponikao u Partizanu jeste da se jednog dana vrati i završi karijeru ovde, i to mi se ostvaruje. Želja mi je da se što bolje pripremim, a onda dokažem i sebi i navijačima da još mogu da igram na dobrom nivou - poručio je Saša Ilić po okončanju pregovora.

Moreira: Još sam igrač Partizana


Zvanično najbolji fudbaler Jelen Superlige Srbije Almami Moreira juče pred polazak u Antaliju nije bio detaljno upućen u interesovanje Al Ahlija.

- Znam da je u klub stigla ponuda za mene iz Dubaija, ali mi nije poznato ništa osim toga. Upravo krećemo put Turske, započinjem pripreme s Partizanom, fudbaler sam crno-belih i ponašam se kao da ću na proleće ponovo igrati u Srbiji. Međutim, ništa ne mogu da tvrdim, videćemo - rekao je kratko Moreira.

0 comments:

Постави коментар