четвртак, 21. јануар 2010.

Partizan u Antaliji na pripremama


Fudbaleri Partizana u četvrtak putuju u Tursku na pripreme za prolećni deo sezone.

'Crno-beli' u Antaliji ostaju 16 dana, tamo će odigrati šest utakmica, a Stevanović vodi 23 igrača i čeka Sašu Ilića. Trener 'crno-belih' je zadovoljan izborom mesta za pripreme.

"U Antaliji nas čekaju dobri tereni i kvalitetni protivnici, želimo maksimalno da ih iskoristimo i uigramo ekipu kako bismo u drugom delu prvenstva imali 20 spremnih momaka. Mesta u startnoj postavi ima samo za 11, ali uvek moramo da računamo i na ostale, da odgovore obavezama," rekao je za Sportski žurnal Goran Stevanović, šef stručnog štaba, "Trening je najbolje sredstvo da ostvarimo ciljeve, ali su utakmice te gde će se sve videti. Iskustvo me je naučilo da postoje takozvani trening igrači, možda ću se grubo izraziti ako kažem da na njemu mogu da te 'prevare', zato smo zakazali šest prijateljskih mečeva, protiv rivala iz različitih država, da procenimo ko koliko može."
Stevanović će, najverovatnije, imati na raspolaganju dvojicu sličnih kreativnih igrača, Sašu Ilića i Almamija Moreiru. Neki u tome vide potencijalni problem.

"Postoje ideje kako to da rešimo. Otišao je Adem Ljajić, najverovatnije će doći Ilić, a lakše je uklopiti znalce, kreativne fudbalere, 'desetke' koji se retko pojavljuju u našem fudbalu, nego kad ih ne bih imao na raspolaganju. Da li ćemo menjati sistem zavisi i od aktivnosti u prelaznom roku, bitno nam je da svi budu zdravi," rekao je Stevanović, "Partizan je dobio prava pojačanja, oformili smo dobru ekipu, najavio sam da hoću tim, a ako Bog da – biće tako!

Velika je čast i odgovornost što ću prvi put pripreme sprovesti u ulozi prvog trenera, ali nisam neiskusan, jer sam kroz isti proces prošao kroz rad na klupi Železnika i reprezentacije."

Stručni štab Partizan odlučio je da u Tursku povede 23 igrača, ekipi će se narednih dana pridružiti Saša Ilić, a ako ode Lamin Diara klub će pokušati da angažuje napadača OFK Beograda, Abubakara Oumarua.
Na spisku putnika su golmani Mladen Božović, Darko Božović i Aleksandar Radosavljević, igrači odbrane Radenko Kamberović, Jovan Krneta, Marko Jovanović, Vojislav Stanković, Mladen Krstajić, Srđa Knežević, Marko Lomić i Aleksandar Lazevski, igrači sredine terena Radosav Petrović, Ljubomir Fejsa, Branislav Jovanović, Darko Brašanac, Nemanja Tomić, Almami Moreira, Predrag Mijić i Aleksandar Davidov i napadači Lamin Diara, Kleo, Brana Ilić i Vašington.

Mladi igrač sredine terena Nikola Popara trebalo je da putuje sa ekipom ali je zbog boginja ostao u Beogradu.

Partizan će tokom boravka u Turskoj odigrati šest kontrolnih utakmica. Rivali su rumunski Brašov (24. januar), austrijski Rid (27. januar), poljska Polonija (29. januar), japanska Hirošima (2. februar), bugarski Liteks (4. februar) i ukrajinski Dnjepar (6. februar), ekspedicija Partizana 7. februara vraća se za Beograd.

0 comments:

Постави коментар